آیا گوشی‌های جدید گوگل پیکسل شما را جاسوسی می‌کنند؟

## گوگل پیکسل 9: آیا امنیت و حریم خصوصی شما به خطر می‌افتد؟

اخیراً، سری جدید گوشی‌های هوشمند گوگل پیکسل به بازار عرضه شده‌اند و با طراحی مدرن، دوربین‌های پیشرفته و عملکرد قدرتمند، توجه علاقه‌مندان را به خود جلب کرده‌اند. اما کارشناسان هشدار می‌دهند که ممکن است این گوشی‌ها با جمع‌آوری اطلاعات شخصی شما، حریم خصوصی شما را به خطر بیندازند و حتی بهترین برنامه‌های VPN هم نمی‌توانند به طور کامل شما را در امان نگه دارند.

بر اساس گزارشی که در تاریخ 9 اکتبر 2024 توسط Cybernews منتشر شده است، ظاهراً این گوشی هر 15 دقیقه حجم زیادی از اطلاعات شخصی شما (از جمله مکان، وضعیت شبکه، شماره تلفن و لیست برنامه‌ها) را به سرورهای غول تکنولوژی گوگل ارسال می‌کند. محققان این گزاره را مطرح می‌کنند که این گوشی احتمالاً دارای قابلیت‌های مدیریت از راه دور بدون اطلاع و تایید کاربر است.

گوگل تمامی این ادعاها را رد کرده و اعلام کرده است که انتقال برخی داده‌ها برای ارائه خدماتش ضروری است. این شرکت همچنین گزارش Cybernews را فاقد “زمینه‌های حیاتی” و حاوی سوء‌تعبیر از جزئیات فنی عنوان کرده است.

در ادامه، به بررسی ادعاهای مربوط به حریم خصوصی و امنیت اطلاعات در این گوشی‌ها و راه‌های محافظت از اطلاعات شخصی شما می‌پردازیم.

## ادعاهای مربوط به حریم خصوصی و امنیت داده‌ها

گزارش Cybernews ادعاهای زیادی درباره میزان نظارت گوگل بر روی گوشی‌های پرچمدار جدیدش ارائه می‌دهد.

طبق ادعاهای مطرح شده، این گوشی به طور مداوم اطلاعات شخصی شما (از جمله ایمیل، شماره تلفن، موقعیت مکانی، لیست برنامه‌ها، داده‌های تله متری و آمار) را هر 15 دقیقه به نقاط پایانی مختلف گوگل (از جمله مدیریت دستگاه، اجرای سیاست‌ها و دسته‌بندی چهره) ارسال می‌کند.

همچنین Pixel 9 به طور منظم (حدود هر 40 دقیقه) با نقاط پایانی “بررسی” ارتباط برقرار می‌کند و اطلاعاتی از جمله اتصال به Wi-Fi یا استفاده از داده‌های تلفن همراه، اپراتور سیم کارت و غیره را به اشتراک می‌گذارد.

محققان همچنین ادعا می‌کنند Pixel 9 ارتباط با سرویس‌هایی مانند Google Photos و Voice Search را آغاز می‌کند که کاربر به طور صریح با استفاده از آنها موافقت نکرده است.

علاوه بر این، این دستگاه ظاهراً دارای قابلیت‌هایی برای مدیریت و کنترل از راه دور است. در طی تحقیقات، Pixel 9 به طور متناوب با سرویس محیط Staging (“enterprise-staging.sandbox”) ارتباط برقرار می‌کند و تلاش می‌کند دارایی‌هایی را دانلود کند که هنوز وجود ندارند. به گفته کارشناسان Cybernews، این ممکن است نشان دهنده قابلیت نصب بسته‌های نرم‌افزاری جدید از راه دور باشد.

تمام آزمایش‌ها روی Pixel 9 Pro XL جدید بعد از نصب Magisk (نرم‌افزاری رایگان و منبع باز برای روت کردن دستگاه‌های Android) انجام شد. این روش ویژگی‌های AI را غیرفعال کرد، اما محققان توضیح می‌دهند که این منظور این نیست که آنها نتوانسته‌اند تمام ترافیک را ثبت کنند.

با این حال، Aras Nazarovas، محقق امنیت در Cybernews، می‌گوید: “حجم داده‌های ارسال‌شده و پتانسیل مدیریت از راه دور، شک و تردید را در مورد اینکه واقعاً مالک دستگاه کیست، ایجاد می‌کند. کاربران ممکن است برای آن پرداخت کرده باشند، اما ادغام عمیق سیستم‌های نظارت در اکوسیستم، ممکن است کاربران را در مقابل نقض حریم خصوصی آسیب‌پذیر کند.”

## گوگل ادعاها را رد کرد

گوگل قاطعانه ادعاهای Cybernews را رد می‌کند. این شرکت توضیح می‌دهد که این نوع از انتقال داده‌ها برای همه دستگاه‌های موبایل ضروری است.

سخنگوی گوگل به Cybernews گفت: “این گزارش فاقد زمینه مهم است، جزئیات فنی را اشتباه تعبیر می‌کند و به طور کامل توضیح نمی‌دهد که انتقال داده‌ها برای خدمات مشروع در همه دستگاه‌های موبایل، صرف نظر از سازنده، مدل یا سیستم عامل (مانند به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار، ویژگی‌های درخواستی و تجربیات شخصی‌سازی‌شده) ضروری است.”

گوگل همچنین برخی ابهامات را درباره روش به‌کاررفته توسط محققان مطرح کرد و به مشکل بازسازی سناریوهای دقیق هنگامی که دستگاه تغییر کرده (روت شده است) اشاره کرد.

سخنگوی گوگل ضمن اضافه کردن اینکه کاربران Pixel باید به طور صریح با مجوزهای حساس مانند مکان، برنامه‌های پس زمینه و داده‌های مصرف موافقت کنند، گفت: “امنیت و حریم خصوصی کاربر برای Pixel از اولویت‌های اصلی است. شما می‌توانید به اشتراک‌گذاری داده‌ها، مجوزهای برنامه و موارد دیگر را در حین راه‌اندازی دستگاه و در تنظیمات خود مدیریت کنید.”

## پیشنهاد محققان Cybernews برای محافظت از اطلاعات شخصی

از طرف دیگر، Cybernews از یافته‌های خود دفاع می‌کند و تاکید دارد که برخی جنبه‌های جمع‌آوری و استفاده از داده‌ها نگرانی‌های مشروع درباره حریم خصوصی و شفافیت را مطرح می‌کند.

Nazarovas به من گفت که با وجود ضروری بودن برخی از انتقالات داده مشاهده شده برای ارائه خدمات ساخته‌شده، تحقیقات نشان می‌دهد که این انتقالات داده به طور پیش‌فرض فعال هستند یا به طور قوی حاکی از این است که کاربر با استفاده از “الگوهای تاریک” آنها را فعال می‌کند. او افزود: “علاوه بر این، ما اعتقاد داریم که می‌توان با انتقال داده‌های کمتر حساس و خصوصی و استفاده از شناسه‌های ناشناس ، همین عملکرد را ارائه داد.”

با این حال، محققان Cybernews اعتقاد دارند که مزایای احتمالی استفاده از گوشی Pixel 9 از خطرات احتمالی آن بیش‌تر است. Nazarovas به من گفت: “با این حال، با توسعه فناوری، ضروری است که شرکت‌ها شفافیت، حفاظت و کنترل کاربر را تضمین کنند.”

من توصیه می‌کنم که خودتان بررسی کنید که خدمات گوگل چه داده‌هایی را جمع‌آوری می‌کنند تا دقیقاً بدانید چه اطلاعاتی را ممکن است با ارائه دهنده به اشتراک بگذارید.

## نتیجه گیری

در این نقطه، ممکن است تعجب کنید که آیا گزینه‌های امن‌تر از Pixel 9 برای حفاظت از حریم خصوصی وجود دارد. به عنوان مثال، دستگاه‌های iPhone غالباً به دلیل تمرکز Apple بر خصوصیت‌های حریم خصوصی و امنیت، امن‌تر از گوشی‌های Android در نظر گرفته می‌شوند.

اگر قبلاً Pixel 9 خریده‌اید، نگران نباشید – Nazarovas با این حال اعتقاد دارد که گوشی‌های Pixel در حال حاضر خصوصی‌ترین و امن‌ترین گوشی‌های Android در بازار هستند. او به من گفت که رقبا معمولاً حجم و نوع مشابهی از داده‌ها را به گوگل هم ارسال می‌کنند و خودشان هم برخی داده‌های کاربر را جمع‌آوری می‌کنند. او افزود: “اجماع کلی جامعه این است که iPhone ها نیز همان نوع داده‌ها را مانند گوشی‌های Pixel گوگل جمع‌آوری می‌کنند.”

خبر خوب این است که شما می‌توانید هنگام استفاده از گوشی جدید Pixel 9 خود، کنترل بیش‌تری بر داده‌های خود داشته باشید. Nazarovas توصیه می‌کند که تنظیمات پیش‌فرض گوگل را بازبینی کنید تا به طور دستی از برخی خدمات که داده‌ها را در پس‌زمینه ارسال می‌کنند، خارج شوید.

او افزود: “با این حال، ما اعتقاد داریم که آزمایش گوشی با استفاده از تنظیمات پیش‌فرض و پیشنهاد شده، تصمیم درستی بود، زیرا به طور سنتی، اکثر افراد از دستگاه‌ها و نرم‌افزار خود در چنین تنظیمات پیش‌فرضی استفاده می‌کنند.”

نکته دیگر که باید به خاطر داشته باشید این است که هر گوشی هوشمندی می‌تواند در مقابل هکرها، ویروس‌ها یا عفونت‌های نرم‌افزاری آسیب‌پذیر باشد.

من همچنین پیشنهاد می‌کنم که رویکرد پیشگیرانه‌ای را برای جلوگیری از هک گوشی به کار بگیرید، از جمله همیشه به‌روز نگه‌داشتن دستگاه خود، مدیریت همه مجوزهای برنامه و استفاده از نرم‌افزار امنیت قابل اعتماد مانند شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN) و خدمات ضد ویروس.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *