ابداع روشی برای ذخیره داده‌ها در الماس برای چند میلیون سال

دانشمندان در مقاله‌ای در نشریه معتبر “نیچر فوتونیکس” روشی انقلابی برای ذخیره‌سازی داده‌ها با استفاده از الماس ارائه داده‌اند. این روش نویدبخش ذخیره‌سازی اطلاعات به مدت میلیون‌ها سال در دمای اتاق است. در حالی که تحقیقات قبلی نشان از امکان ذخیره‌سازی داده در الماس برای دوره‌های طولانی‌تر از روش‌های سنتی داشت، کیفیت پایین داده‌های ذخیره شده، مانع از کاربرد عملی آن بود.

اما این تیم تحقیقاتی با ابداع تکنیکی جدید، چالش کیفیت داده‌ها را برطرف کرده‌اند. آنها با استفاده از لیزر، اتم‌های کربن را از سطح الماس حذف کرده و حفره‌هایی با اندازه‌های مختلف ایجاد می‌کنند. این حفره‌ها، با میزان درخشندگی متفاوتی که در اثر تابش لیزر از خود نشان می‌دهند، حامل اطلاعات هستند. با کنترل دقیق انرژی لیزر و تعداد اتم‌های حذف شده، می‌توان شدت درخشندگی را تنظیم و داده‌ها را با دقت بالا رمزگذاری کرد.

پژوهشگران از قطعات الماسی چند میلی‌متری برای آزمایش این روش استفاده کردند، اما معتقدند در آینده می‌توان دیسک‌های الماسی به اندازه دیسک‌های بلوری (بلوری) تولید کرد. آنها با رمزگذاری تصاویر روی یک تراشه الماسی کوچک، دقت ۹۹ درصدی این روش را اثبات کردند. با استفاده از یک دستگاه خوانش لیزر، می‌توان سطح درخشندگی هر نقطه را تشخیص داده و داده‌ها را رمزگشایی نمود.

اگرچه هزینه بالای لیزر مورد استفاده، در حال حاضر مانع از کاربرد گسترده این فناوری می‌شود، اما این روش برای آرشیو اطلاعات بسیار حساس و با اهمیت حیاتی، یک گام بزرگ به سوی آینده‌ای با ذخیره‌سازی داده‌ای ایمن و پایدار محسوب می‌شود. این تکنولوژی با تراکم بالای اطلاعات، انقلابی در دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات رقم خواهد زد.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *