در همایش بانکداری نوین، شمسالدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، به چالشهای اساسی اقتصاد ایران پرداخت. وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه و تمرکز آن بر رشد اقتصادی، بر اهمیت مواجهه با ناترازیهای ساختاری تاکید کرد. حسینی این ناترازیها را فراگیر و پیچیده توصیف نموده و به نمونهای از آن، یعنی بحران انرژی و تبدیل شدن ایران از صادرکننده به واردکننده سوخت در کمتر از پنج سال اشاره کرد. این امر به ناترازی در تراز پرداختها منجر شده است.
وی با انتقاد از اختصاص 130 همت از بودجه عمومی برای جبران کمبود سوخت، بر نقش بودجه بهعنوان ابزاری برای حکمرانی صحیح و جلوگیری از تشدید عدم تعادلها تاکید کرد و آن را فراتر از یک سند صرفا حسابداری دانست. حسینی با بیان اینکه باید از تجارب و دانش موجود برای حل این مشکلات استفاده شود و از غرق شدن در روزمرگیها پرهیز کرد، به اهمیت نقش فناوری و اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد. هدف افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی به 10 درصد، با چالش کمبود تلاش و کندی حرکت در این حوزه روبروست.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بر لزوم استفاده از فرصتهای تکنولوژی و نظارت بر آن برای جلوگیری از تبدیل شدن فرصتها به تهدید تاکید کرد. وی با اشاره به استفاده رو به رشد بخش قابل توجهی از مردم از رمزارزها و ضرورت وضع مقررات، به اقدامات بانک مرکزی در تدوین پیشنویس سند راهبردی کلان رمزارزها اشاره کرد.
حسینی با بیان اینکه بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر نمیتواند نسبت به این حوزه بیتفاوت باشد، بر نقش پژوهشکده پولی و بانکی در بررسی ابعاد نهادی این موضوع و اهمیت مطالعات فنی تاکید نمود. وی پیشنویس سند راهبردی بانک مرکزی را گامی مثبت و ارزشمند ارزیابی کرد. حسینی همچنین به ضرورت وضع قوانین و مقررات برای استفاده از رمزارزها و ورود نهادهای حکومتی به این حوزه اشاره داشت و با اشاره به سخنان رئیس کل بانک مرکزی، بر ضرورت تفکیک انواع رمزارزها و تاثیر آن بر مفهوم پول و نقدینگی و سیاستهای پولی تاکید کرد و به ماهیت بینالمللی بیت کوین و عدم وابستگی آن به کشور خاصی اشاره نمود. به گفته وی، تعریف صحیح پول به دلیل تاثیر آن بر اندازهگیری نقدینگی از اهمیت بالایی برخوردار است.