ایجاد اشتغال دانش‌بنیان در استان‌ها برای جلوگیری از مهاجرت

## ظرفیت مغفول مانده آذربایجان غربی در اقتصاد دانش‌بنیان

حسین افشین، رئیس بنیاد ملی نخبگان، در سفر اخیر خود به آذربایجان غربی، از پتانسیل نهفته این استان در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان پرده برداشت. وی با اشاره به جمعیت سه میلیونی استان و وجود تنها بیش از 103 شرکت دانش‌بنیان، بر کمبود شدید این رقم تاکید کرد. به گفته وی، با توجه به فعالیت بیش از ده هزار شرکت دانش‌بنیان در کل کشور، آذربایجان غربی باید حداقل چهارصد شرکت دانش‌بنیان فعال داشته باشد.

افشین دو عامل کلیدی را برای شکوفایی اقتصاد دانش‌بنیان در آذربایجان غربی تعیین کننده دانست: نیروی انسانی متخصص و فارغ‌التحصیل و مزیت‌های بومی منطقه. وی دانشگاه‌های قوی و جوانان مستعد و دانش‌آموخته را موتور محرکه توسعه این اقتصاد نوین قلمداد کرد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، تمرکز معاونت علمی و بنیاد بر ایجاد بستری مناسب برای فعالیت نخبگان در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان را یادآور شد. هدف از این سفر، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های انسانی و جغرافیایی استان در راستای افزایش ارزش افزوده، اشتغال‌زایی و حل مسائل کلیدی منطقه عنوان شد.

افشین بر لزوم توجه ویژه به آذربایجان غربی برای رسیدن به تعداد مطلوب شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد و سفر خود و تیم همراهش را نشان‌دهنده اهمیت توجه به فناوری‌های بومی و نیروی انسانی نخبه در هر استان برای پیشرفت اقتصاد دانش‌بنیان، حل مشکلات استانی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان دانست.

وی با اشاره به دو نوع مهاجرت نخبگان (مهاجرت خارجی و مهاجرت به پایتخت)، ایجاد فرصت‌های شغلی دانش‌بنیان در استان‌ها را کلیدی برای ماندگاری نخبگان و جلوگیری از این پدیده دانست. به گفته وی، باید با ایجاد زمینه‌های مناسب، نخبگان را در استان حفظ کرده و از ظرفیت آن‌ها برای توسعه منطقه استفاده کرد.

برای حل مشکلات استان، افشین از راه‌اندازی یک “نظام مسائل استانی” خبر داد. این نظام با همکاری ارگان‌های مختلف از جمله استانداری و قرارگاه حمزه سیدالشهدا، با جدیت به حل مشکلات استان با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان می‌پردازد.

افتتاح دومین خط تولید گاز مایع توسط یک شرکت دانش‌بنیان متشکل از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف، به عنوان نمونه‌ای موفق از توانمندی جوانان متخصص و اثرگذاری اعتماد و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حل مشکلات راهبردی، مورد اشاره قرار گرفت. افشین این دستاورد را مصداق بارز “علم نافع” دانست که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند و باعث رفع نیاز مهمی در یک منطقه دورافتاده کشور شده است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ایجاد زنجیره کامل فناوری تولید گاز مایع طبیعی در کشور، از تولید محصولاتی چون هلیوم مایع (یکی از فناوری‌های پیشرفته) در این زنجیره خبر داد و امکان بهره‌برداری اولیه از این محصول برای مرزبانان کشور را گامی مهم در مسیر توسعه دانست.

مجله تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *