در سرزمین باستانی مصر، چهرهی فراموششدهی یکی از حکمرانان برجستهی سلسلهی هجدهم، آمنهوتپ یکم، در پرتو تلاشهای باستانشناسان و هنرمندان گرافیک جان گرفته است. این فرعون، دومین پادشاه این سلسله، نزدیک به ۳۵۰۰ سال پیش، در حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر تخت نشست.
مطابق گزارش مجلهی نیویورکپست، چهرهی بازسازیشدهی آمنهوتپ یکم، که توسط سیسرو مورائس، کارشناس گرافیک برزیلی، بازسازی شده است، بهطور قابلتوجهی با تصاویری که از او در مقبرهها و مجسمههای آن دوران دیده میشود، متفاوت است. پژوهشگران موفق به تصویرگری «همپوشانی دندانهای پیشین بالا و پایین» (اوربایت دندانی) نشدهاند و تنها توانستهاند چهرهی فرعون مصر را ترسیم کنند.
بااینحال، مورائس این بازسازی «پرغرور» را چنین توصیف میکند که بینی تصویر با مجسمههای آمنهوتپ یکم مطابقت دارد و همچنین سر تصویر با آن سربندهای نمادین آبی و طلایی به فرعون مصر شباهت دارد.
جزئیات چهرهی آمنهوتپ بر اساس گزارش سال ۲۰۲۱ ارائه شد که در آن فرعون با سیتیاسکن «بهطور کامل نمایان شده بود». مایکل هابیشت، باستانشناس و نویسندهی همکار سیسرو، میگوید: «مطالعهی سال ۲۰۲۱ دلیل مرگ را مشخص نکرد، اما سن او هنگام مرگ تقریباً ۳۵ سال تخمین زده شد.»
هابیشت افزود: «دندانهایش سالم بودند و موهایش فر خورده بود. همچنین مجموعهای از جراحات پس از مرگ مشاهده شد که احتمالاً در اثر آسیبهای واردشده به دست سارقان مقبره یا به دلیل پیچیدن مجدد بقایای مومیایی به دور او ایجاد شده بود.»
بر اساس گزارش موزهی ملی تمدن مصر، آمنهوتپ احتمالاً در دوران کودکی تاج و تخت را به دست گرفته و با کمک مادرش، آموس-نفرتاری، فرمانروایی کرده است.
سلطنت او ظاهراً دو تا سه دهه به طول انجامیده و رهبری مصر را در لشکرکشی به لیبی و نوبیا برعهده داشته و احتمالاً در ایجاد «درهی پادشاهان» (Valley of the Kings)، مکان مقدسی برای تدفین فرعونها، نقش مهمی داشته است.