رئیس جمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، در تلاش نهایی برای جلوگیری از فروش اجباری تیکتاک، به دیوان عالی ایالات متحده متوسل شده است. این اقدام، در واکنش به قانونی است که تا اواسط ژانویه به بایتدنس، شرکت مادر تیکتاک، مهلت داده تا مالکیت این پلتفرم را واگذار کند، در غیر این صورت با ممنوعیت فعالیت در آمریکا مواجه خواهد شد.
استدلال آقای ترامپ بر این اساس است که مذاکره و یافتن راه حلی جایگزین، میتواند هم به نگرانیهای امنیتی دولت در خصوص دسترسی احتمالی چین به اطلاعات کاربران آمریکایی پاسخ دهد و هم از حذف تیکتاک از بازار وسیع این کشور جلوگیری کند. دادگاه عالی در تاریخ 10 ژانویه جلسهای را برای بررسی این درخواست و مغایرت احتمالی این قانون با حق آزادی بیان، که در قانون اساسی آمریکا تضمین شده است، برگزار خواهد کرد.
پیش از این، تیکتاک در دادگاههای پایینتر شکست خورده بود و تلاشهای قبلی آقای ترامپ برای اجبار به فروش این پلتفرم نیز بینتیجه مانده بود. با وجود مخالفت قبلی با ممنوعیت تیکتاک، آقای ترامپ، با توجه به پایان دوره ریاست جمهوریاش، دیگر توانایی قانونی برای لغو این قانون را ندارد.
بایتدنس که حدود 170 میلیون کاربر آمریکایی دارد، مدعی است که با واگذاری 60 درصد از سهام خود به سرمایهگذاران غربی و انتقال مقر اصلی به جزایر کیمن، نگرانیهای امنیتی را برطرف کرده است. اما مخالفان بر این باورند که بنیانگذار چینی بایتدنس با کنترل حدود 20 درصد از سهام و نفوذ در تصمیمگیریها، همچنان کنترل مؤثری بر شرکت دارد و مقر اصلی بایتدنس در پکن همچنان تحت تأثیر دولت چین است.
علاوه بر این، تیکتاک اشاره کرده است که دولت چین در حال تلاش برای مسدود کردن الگوریتم پیشنهاد ویدئوهای این اپلیکیشن است که عامل اصلی محبوبیت آن محسوب میشود. این الگوریتم بر اساس مدت زمان تماشای ویدئوها توسط کاربران عمل میکند.
لازم به ذکر است که پیشتر دادگاه تجدیدنظر حوزه کلمبیا، حکمی را صادر کرد که بایتدنس را ملزم به قطع ارتباط با تیکتاک میکرد. این حکم میتواند به ممنوعیت کامل این اپلیکیشن منجر شود.
بروزترین اخبار تکنولوژی را در هارپی تک بخوانید