تنهایی خطر ابتلا به زوال عقل را ۳۱ درصد افزایش می‌دهد

## انزوای اجتماعی، عامل افزایش خطر ابتلا به زوال عقل

مطالعه جدیدی نشان داده است که انزوای اجتماعی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به زوال عقل در افراد مسن را افزایش می دهد. این تحقیق که توسط موسسه ملی سالمندی آمریکا تأمین مالی شده است، داده های جمعیتی از بیش از ششصد هزار نفر در سراسر جهان را مورد بررسی قرار داده و ارتباط بین تنهایی و سلامت مغزی را بررسی کرده است.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که انزوای اجتماعی با افزایش 31 درصدی احتمال ابتلا به هر نوع زوال عقل همراه است. این ارتباط به ویژه در مورد اختلال شناختی قابل توجه است و خطر ابتلا به آن را تا 15 درصد افزایش می دهد.

دکتر پاریک او سالیوان، یکی از نویسندگان این مطالعه و محقق در دانشگاه لیمریک ایرلند، این یافته ها را بسیار قابل توجه و هشدار دهنده می داند و تنهایی را به عنوان عاملی موثر در افزایش خطر ابتلا به زوال عقل در آینده معرفی می کند.

در سال 2023، دکتر ویوک مورتی، جراح عمومی آمریکا، گزارشی درباره شیوع انزوای اجتماعی در بین آمریکایی ها منتشر کرد و آن را “اپیدمی” نامید.

او سالیوان تاکید می کند که انزوای اجتماعی نه تنها بر سلامت جسمی و روانی افراد تاثیر می گذارد، بلکه برای سلامت مغز و طول عمر نیز بسیار مضر است. به گفته او، این وضعیت به طور مستقیم با زوال عقل، زوال عقل عروقی، بیماری آلزایمر و اختلالات شناختی مرتبط است.

این مطالعه در نهم اکتبر در مجله Nature Mental Health منتشر شده است.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *