تنها ۱۴ درصد خردسالان سبک زندگی استانداردی دارند

بر اساس استانداردهای جهانی، کودکان زیر 5 سال باید به طور روزانه سه ساعت فعالیت بدنی، از جمله حداقل یک ساعت بازی هیجانی داشته باشند. بعلاوه، حداکثر یک ساعت را به استفاده از نمایشگرها اختصاص دهند و از 10 تا 13 ساعت را به خواب بپردازند.

تحقیقات انجام شده بر روی 7000 کودک در 33 کشور جهان نشان می دهد که تنها 14.3 درصد از کودکان 3 و 4 ساله از این توصیه ها پیروی می کنند. این مطالعه همچنین نشان می دهد که از هر چهار کودک نوپا در اروپا، سه کودک زمان بیش از حدی را به استفاده از نمایشگرها اختصاص می دهند و از خواب و فعالیت بدنی کافی نیز محروم هستند.

در حالی که 81 درصد کودکان به اندازه کافی می خوابند، فقط 41.8 درصد آنها توصیه های مربوط به استفاده از نمایشگر را رعایت می کنند. همچنین 49.2 درصد از نوپایان فعالیت بدنی کافی دارند. محققان این مطالعه که تحت هدایت دانشگاه ولونگونگ استرالیا انجام شده است، از دوران کودکی به عنوان “فرصتی طلایی” برای ایجاد عادات سالم یاد کرده و یافته ها را نگران کننده دانسته اند.

تفاوت های منطقه ای:

درصدی از خردسالانی که شیوه زندگی استانداردی دارند، در آفریقا و اروپا نسبت به سایر نقاط جهان کمی بالاتر است، به طوری که تقریباً یک چهارم کودکان (به ترتیب 23.9 و 23.5 درصد) هر سه معیار را رعایت می کنند.

نیمی از کودکان اروپایی (50 درصد) حد مجاز زمانی استفاده از نمایشگر را رعایت می کنند، در حالی که 53.5 درصد آنها به اندازه کافی ورزش می کنند و تقریباً همه (94.7 درصد) آنها به اندازه کافی می خوابند. یافته های این مطالعه نشان می دهد که دختران اروپایی نسبت به پسران پایبندتر به دستورالعمل استفاده از نمایشگر هستند، اما ممکن است به اندازه پسران ورزش نکنند.

کودکان آمریکایی (شمالی و جنوبی) هم بهترین و هم بدترین عادات را دارند. در حالی که از هر سه کودک دو نفرشان فعالیت بدنی کافی دارند که فراتر از هر منطقه دیگری در جهان است، کودکان این مناطق بیشترین زمان را صرف تماشای نمایشگرها می کنند. تنها 17 درصد از خردسالان ساکن در آمریکا این محدودیت زمانی یک ساعته را رعایت می کنند.

دکتر سارا رز، روانشناس رشد از دانشگاه استافوردشر در بریتانیا، به یورونیوز گفت: “گاهی اوقات مردم فرض می کنند که اگر کودکی زمان زیادی را جلوی نمایشگر می گذراند، درگیر فعالیت های ورزشی و بدنی نیست. اما نتایج ثبت شده در آمریکا، این باور را تایید نمی کند.”

محدود کردن زمان استفاده از نمایشگر:

نگرانی های جدی در مورد تبعات تماشای بیش از حد نمایشگر توسط کودکان وجود دارد. چندین کشور اروپایی در حال تلاش برای اعمال محدودیت در این زمینه هستند. در ماه سپتامبر، آژانس بهداشت عمومی سوئد توصیه کرد که تماشای نمایشگر برای کودکان زیر 2 سال ممنوع شود. ایرلند نیز به والدین توصیه کرد که نوزادان تا 18 ماهگی نباید به نمایشگر دسترسی داشته باشند.

دولت فرانسه همچنین اعلام کرده است که کودکان زیر 3 سال نباید از نمایشگر استفاده کنند و استفاده آنها تا سن 6 سالگی باید “به شدت محدود” باشد.

البته دور نگه داشتن کودکان نوپا از نمایشگرها “تقریباً غیرممکن” شده است و رویکرد عدم استفاده دیگر عملی نیست.

دکتر رز می گوید: “زمان استفاده از نمایشگر می تواند ارزش های مختلفی برای کودکان داشته باشد. به عنوان مثال، تماس تصویری با پدربزرگ و مادربزرگ یا تماشای برنامه های آموزشی ارزش های متفاوتی دارند. بنابراین والدین باید به دنبال استفاده سالم و ارزشمند کودکان از زمان محدود دسترسی به نمایشگر باشند.”

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *