جایزه ۳ میلیون دلاری ناسا برای حل یک مشکل بزرگ در فضا!

هزینه سرسام‌آور ارسال هر پوند بار به ماه و بازگرداندن آن به زمین (حدود ۱۰۰ هزار دلار) ناسا را بر آن داشته تا به فکر راه‌حلی برای مدیریت زباله‌های فضایی بیافتد. این آژانس فضایی با راه‌اندازی یک رقابت جذاب، به دنبال فناوری‌های نوآورانه بازیافت زباله‌های غیرقابل تجزیه در ماموریت‌های قمری است. تمرکز این چالش بر بازیافت مواد جامد غیرزیستی و غیرقابل سوخت و ساز مانند بسته‌بندی‌ها، پارچه‌ها و قطعات ساختاری است.

رقابت ناسا در دو مرحله برگزار می‌شود. مرحله نخست شامل دو مسیر مجزا است: “مدل‌سازی مجازی” (با استفاده از داده‌های واقعی) و “ساخت نمونه اولیه”. برای این مرحله، یک میلیون دلار جایزه در نظر گرفته شده است. مرحله دوم، که بر اساس نتایج مرحله اول برگزار می‌شود، دو میلیون دلار جایزه نقدی ارائه می‌دهد.

سرپرستی این پروژه بر عهده دکتر راجیف دورسوامی، مدیر تحقیقات فناوری‌های فضایی و مهندسی دانشگاه آلاباما، و با همکاری مرکز فضایی مارشال ناسا در هانتسویل است. ناسا تاکید کرده است که مالکیت معنوی طرح‌های ارائه شده برای تیم‌ها محفوظ خواهد ماند.

هدف نهایی، توسعه فناوری‌های سبک و کم‌مصرف بازیافت زباله‌های فضایی است که کاربرد آن فراتر از ماموریت‌های فضایی و در مدیریت پسماندهای زمینی نیز قابل استفاده خواهد بود. دکتر ابراهیم گووِن، استاد مهندسی مکانیک و هسته‌ای دانشگاه کامنولث ویرجینیا، با اشاره به هزینه هنگفت ارسال بار به مریخ (حدود یک میلیون دلار برای هر پوند) بر اهمیت حیاتی این نوآوری تاکید کرده است.

بر اساس اعلامیه ناسا در ثبت فدرال، تا ۱۶ تیم می‌توانند در مرحله اول جوایز نقدی دریافت کنند. در مسیر مدل‌سازی مجازی، ۸ تیم برتر، هر کدام ۵۰ هزار دلار، و در مسیر ساخت نمونه اولیه، ۸ تیم برتر، هر کدام ۷۵ هزار دلار جایزه خواهند برد.

ثبت نام برای شرکت در وبینار آغازین این رقابت که روز دوشنبه ۲۵ نوامبر، ساعت ۱۳ به وقت شرقی برگزار می‌شود، از طریق وبسایت LunaRecycle امکان‌پذیر است. این وبینار به بررسی مفاهیم مدل‌سازی مجازی و روش‌های نوین توسعه این مدل‌ها می‌پردازد.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *