جزییات فازهای بعدی رفع فیلترینگ

در نشست اخیر شورای عالی فضای مجازی، گزارش جامعی از وضعیت سیاست‌های مسدودسازی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی، به ویژه اصلاحات پیشنهادی بند (د) سند راهبردی فضای مجازی کشور، ارائه شد. موضوع اصلی جلسه، بررسی راهکارهای بهبود امنیت روانی جامعه در فضای مجازی و ارزیابی برنامه‌های پیشگیرانه و فوری بود.

پیش از این، خبرگزاری مهر گزارشی از برنامه چهار مرحله‌ای تسهیل دسترسی به پلتفرم‌های خارجی با رعایت قوانین و چارچوب‌های ملی منتشر کرده بود. این برنامه شامل اقدامات متعددی برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی و تنظیم دسترسی به پلتفرم‌های خارجی است.

مرحله اول این برنامه بر تخصیص منابع و حمایت‌های مالی به پلتفرم‌های داخلی متمرکز است. این حمایت‌ها شامل تخصیص زیرساخت، کمک‌های تبلیغاتی (به مبلغ 500 میلیارد ریال)، و تدوین چگونگی تعرفه گذاری اینترنت و تسهیم درآمد می‌باشد.

مرحله دوم، به راه‌اندازی سامانه‌های نظارتی و مقابله با اطلاعات غیر واقعی می‌پردازد. از جمله این اقدامات می‌توان به ارائه خدمات یوتیوب از طریق پلتفرم‌های داخلی تحت نظارت، تصویب لایحه مقابله با اخبار جعلی، و ایجاد یک بستر مناسب برای تولید محتوای ایرانی اشاره کرد. همچنین، ممنوعیت استفاده رسمی دستگاه‌های دولتی از پلتفرم‌های خارجی و اجباری شدن استفاده از پلتفرم‌های داخلی در این مرحله پیش‌بینی شده است.

مرحله سوم، بر ارتقای کیفیت خدمات و گسترش استفاده از پلتفرم‌های داخلی تمرکز دارد. این مرحله شامل بهبود دسترسی به پلتفرم‌های داخلی، ارائه خدمات دولتی به صورت انحصاری از طریق این پلتفرم‌ها، و اجرای سیاست‌های جدید تعرفه گذاری می‌باشد. همچنین، ارائه خدمات جدید در حیطه دور زدن تحریم‌ها و تدوین طرح امنیت خانواده در فضای مجازی از دیگر موارد مهم این مرحله است. بازگشایی تلگرام نیز مشروط به پذیرش شرایط کارگروه ماده 4 در این مرحله در نظر گرفته شده است.

در مرحله چهارم برنامه، بر مقابله با ابزارهای دور زدن فیلترینگ، تقویت قوانین مالکیت فکری، و جلوگیری از فرار مالیاتی تمرکز دارد. همچنین، شدت عمل قضایی در مورد تخلفات کاربران و ساماندهی دسترسی به اینترنت برای اقشار مختلف جامعه در نظر گرفته شده است. بازگشایی سایر پلتفرم‌های خارجی نیز مشروط به پذیرش شرایط مذکور در این مرحله پیش‌بینی شده است.

لازم به ذکر است اجرای این برنامه منوط به تصویب اعضای شورای عالی فضای مجازی است. همچنین، پیشتر رییس جمهور به دبیر شورای عالی فضای مجازی دستور تشکیل کارگروهی برای بررسی این موضوع را داده بود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز از برنامه 14 ماهه شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ خبر داده و گفت که واتساپ و گوگل پلی به عنوان گام اول شرایط ایران را پذیرفته‌اند. وی همچنین به شروط مذاکره از جمله تاسیس دفتر در ایران و دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی اشاره کرده است.

بروزترین اخبار تکنولوژی را در هارپی تک بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *