## صدای تاریخ: حیوانات موزه کمبریج با هوش مصنوعی سخن میگویند
در اتفاقی بیسابقه، بیش از دو دهه از ساکنان موزه جانورشناسی دانشگاه کمبریج، از سوسک آفریقایی و بقایای دودو گرفته تا پاندای قرمز تاکسیدرمی شده و اسکلت نهنگ بالین، به لطف هوش مصنوعی، از روز سه شنبه به مدت یک ماه میتوانند با بازدیدکنندگان گفتگو کنند.
این جانوران و مدلهای تاریخی از طریق گوشیهای همراه بازدیدکنندگان، امکان گفتگوی صوتی یا متنی با مخاطبان را خواهند داشت. این فناوری که با هدف جلب توجه به بحران تنوع زیستی طراحی شده، به جانوران این فرصت را میدهد تا داستان حضور خود را بر روی کره زمین و چالشهایی که در طول زمان با آن مواجه بودند، با انسانها به اشتراک بگذارند.
جک اشبی، معاون مدیر موزه، در این باره میگوید: “موزهها در زمینههای مختلفی از هوش مصنوعی استفاده میکنند، اما فکر میکنیم این اولین باری است که از این فناوری برای دادن صدای به اشیاء استفاده میکنیم. میخواهیم ببینیم آیا شنیدن صدای این حیوانات، نگاه مردم به آنها را تغییر میدهد؟ به عنوان مثال، آیا شنیدن صدای سوسکی که در معرض نابودی است، میتواند درک عمومی از آن را دگرگون کند؟”
این پروژه توسط شرکت Nature Perspectives طراحی شده است که در زمینه ساخت مدلهای هوش مصنوعی برای ارتقای ارتباط بین انسانها و دنیای طبیعی فعالیت میکند. هوش مصنوعی این شرکت برای هر نمایشگاه، جزئیات محل زندگی نمونه، محیط طبیعی آن و چگونگی ورود آن به مجموعه را به همراه اطلاعات موجود در مورد گونه مورد نظر دریافت میکند و بر اساس آن به نمونهها امکان تعامل با بازدیدکنندگان را میدهد. نحوه تعامل نمونهها نیز با تناسب سن فرد مخاطب تغییر میکند. این هوش مصنوعی میتواند به بیش از 20 زبان از جمله اسپانیایی و ژاپنی گفتگو کند.
به عنوان بخشی از این پروژه، مکالماتی که بازدیدکنندگان با نمایشگاهها انجام میدهند، تجزیه و تحلیل میشوند تا تصویری بهتر از اطلاعاتی که مردم در مورد نمونهها میخواهند، به دست آورند.
اشبی میگوید: “وقتی با این حیوانات صحبت میکنید، آنها واقعاً به شکل شخصیتها ظاهر میشوند و این یک تجربه بسیار عجیب است.”