فضای مجازی مجموعهای گسترده از صفحات وب، پایگاههای داده و سرورهایی است که باهم در ارتباط بوده و به صورت شبانهروزی فعال هستند.
اینترنت متداول که به صورت روزانه از آن استفاده میکنیم، تحت عنوان وب سطحی شناخته میشود و شامل وبسایتهایی است که از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و سایر موارد قابل دسترسی هستند.
از لحاظ آماری، این مجموعه تنها حدود 5 درصد از کل اینترنت را تشکیل میدهد.
تعریف وب تاریک
وب تاریک، به صورت عینی بخش پنهانی وسیعی از وب است که تنها تعداد اندکی از افراد میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
در واقع، وب تاریک مجموعهای از وبسایتهای مخفی است که تنها از طریق مرورگرهای تخصصی قابل بازدید هستند. از این بخش جهت حفظ ناشناس ماندن و حریم خصوصی فعالیتهای اینترنتی استفاده میشود و متاسفانه میتواند در مسیرهای غیرقانونی و مجرمانه نیز مورد سوء استفاده قرار گیرد.
وب تاریک و وب عمیق حدود 90 درصد از کل وب را تشکیل میدهند و این وب پنهان به قدری وسیع است که شمارش یا شناسایی تعداد صفحات و سایتهای فعال در آن غیرممکن به نظر میرسد!
لازم به ذکر است که صفحات وب تاریک فهرستی نداشته و موتورهای جستجویی مانند گوگل و سایر ابزارهای جستجو قادر به کشف یا نمایش نتایج در این بخش نیستند.
خطرات وب تاریک
اگرچه مرور وب تاریک غیرقانونی نیست، اما میتواند دردسرساز باشد زیرا فعالیتهای نامطلوبی در قسمتهای زیادی از آن در جریان است.
بنابراین، اگر احتیاط کافی نداشته باشید، مجرمان، کلاهبرداران و هکرها ممکن است شما را در معرض خطرات ناخواسته قرار دهند. به عبارت دیگر، وب تاریک میتواند محیط بسیار خطرناکی باشد.
حتی ممکن است در طول مرور خود با تهدیدات رایجی همچون بدافزار، باجافزار و فیشینگ مواجه شوید. به این ترتیب، ورود به هر سایت در وب تاریک ممکن است شما را در معرض هدف قرار گرفتن یا هک شدن قرار دهد.
فارغ از اینکه یک کاربر حرفهای هستید یا کسب و کاری دارید، اگر میخواهید از سوء استفاده احتمالی از اطلاعات شخصی خود جلوگیری کنید، باید اقدامات احتیاطی لازم را برای دور نگه داشتن اطلاعات و حریم خصوصی خود از وب تاریک انجام دهید. علاوه بر این، مهم است که از دسترسی کودکان به این بخش نیز جلوگیری کنید.