دانشمندان برای اولین بار دیابت نوع اول را معکوس کردند

## انقلابی در درمان دیابت: سلول های بنیادی، راه حل جدید برای بیماری مزمن

پژوهشگران با تبدیل سلول‌های چربی به سلول‌های بنیادی چندتوان و سپس تبدیل آنها به سلول‌های جزیره‌ای لوزالمعده، گامی بزرگ در درمان دیابت نوع ۱ برداشته‌اند.

در این مطالعه، سلول‌های چربی از بدن یک زن مبتلا به دیابت نوع ۱ گرفته شده و با استفاده از روش‌های شیمیایی به سلول‌های بنیادی چندتوان تبدیل شده‌اند. این سلول‌ها قابلیت تبدیل به انواع سلول‌های دیگر را دارند.

سپس این سلول‌های بنیادی با استفاده از تکنیک‌های ویژه به سلول‌های جزیره‌ای لوزالمعده تبدیل شده‌اند که وظیفه تولید انسولین را به عهده دارند.

این سلول‌های جدید در شکم بیمار پیوند زده شده و نتایج شگفت انگیزی به همراه داشته است. این زن پس از پیوند، نیازی به تزریق انسولین برای کنترل قند خون خود نداشته است و قند خون او برای مدت ۷۵ روز در سطح سالم و کنترل شده باقی مانده است.

این روش جدید که به عنوان “پیوند سلول جزیره‌ای” شناخته می‌شود، در مقایسه با روش‌های قبلی که از سلول‌های اهدا کننده استفاده می‌کردند، مزایای فراوانی دارد.

یکی از مزایای این روش، وجود منبع نامحدود سلول‌های بنیادی برای ایجاد سلول‌های جزیره‌ای جدید است.

همچنین این سلول‌ها در شکم پیوند زده می‌شوند که محل ایمن‌تر و نسبت به کبد که در روش‌های قبلی استفاده می‌شد، کارایی بهتر و ترشح انسولین بیشتری را به همراه دارد.

علاوه بر این، دسترسی به شکم آسان و با استفاده از تکنیک‌های “ام آر آی” قابل نظارت و کنترل است.

این تحقیق نویدبخش انقلابی جدید در درمان دیابت نوع ۱ است و امید می‌رود که به زودی به درمان بهتر و کامل‌تر برای بیماران مبتلا به این بیماری منجر شود.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *