راه اندازی ۲۰۰۰ سایت نسل پنجم در کشور

با پیشرفت تکنولوژی، **توسعه شبکه نسل پنجم (5G)** در ایران در حال اجراست و تاکنون بیش از 2000 سایت راه اندازی شده است. بررسی فرصت ها و چالش های 5G در جنوب آسیا، و آینده این فناوری و نسل ششم شبکه های ارتباطی (6G) بسیار حائز اهمیت است.

کارگاه **جدیدترین فناوری های نوین شورای تنظیم مقررات جنوب آسیا (SATRC)** با میزبانی ایران و حضور کشورهای هند، مالدیو، نپال، پاکستان، بنگلادش، بوتان، سریلانکا و افغانستان در تهران برگزار شد.

**حمید فتاحی، قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران**، ضمن محکوم کردن اقدام رژیم اسرائیل در استفاده از تجهیزات مخابراتی به عنوان سلاح، بر لزوم اعتراض کشورهای عضو اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) و تنبیه این رژیم تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت تبادل دانش در ساترک، ابراز امیدواری کرد که با تعامل سازنده، راه حل های جدیدی برای چالش های منطقه ای و بین المللی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شود.

فتاحی با تأکید بر نقش زیرساخت های ارتباطی در توانمندسازی جوامع و رشد اقتصادی، بر اهمیت یافتن تعادل بین امنیت سایبری، حریم خصوصی و نوآوری تأکید کرد.

ایران با درک ارزش فناوری های نوین، این حوزه را در برنامه های راهبردی خود قرار داده است. هدف این رویکرد، بهره مندی حداکثری از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بهبود زندگی شهروندان، افزایش بهره وری اقتصادی و حرکت به سمت دولت هوشمند است.

در سال های اخیر، توسعه پوشش فیبر نوری در قالب طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها در حال اجراست. این فناوری نه تنها دسترسی به اینترنت را بهبود می بخشد، بلکه زیرساختی پایدار برای پذیرش فناوری های نوظهور فراهم می کند و راه را برای شهرهای هوشمند، بهداشت دیجیتال و آموزش از راه دور هموار می کند.

**فناوری 5G** نقطه عطف تحول دیجیتال است و بررسی چالش ها و فرصت های آن در جنوب آسیا و چشم انداز آینده این فناوری بسیار مهم است.

**ارتباطات ماهواره ای** نیز نقش حیاتی در دسترسی جهانی و کاهش شکاف دیجیتال دارد. با ظهور منظومه های ماهواره ای و توسعه فناوری های ماهواره ای برای ارائه خدمات پهن باند، تحولات عمده ای در نحوه اتصال جوامع به اینترنت ایجاد خواهد شد.

سازمان های منطقه ای و بین المللی در کنار دولت ها نقش مهمی در تصمیم گیری برای استفاده صلح آمیز از فناوری های جدید دارند. ایران در این حوزه با سیاست گذاری و وضع قوانین، قانونمندسازی فناوری ها را در سطح داخلی انجام می دهد و در سطح بین المللی نیز با حضور فعال در مجامع تخصصی، برنامه های توسعه خود را دنبال می کند.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *