**متا پلتفرمز: دنیای دیجیتال و واقعی با عینک هوشمند جدید در هم میآمیزد**
در کنفرانس سالانه متا پلتفرمز، شرکت مادر فیسبوک، از نمونه اولیه عینک هوشمند واقعیت افزوده خود به نام اوریون رونمایی کرد و همچنین بهروزرسانیهای پیشرفتهای را در زمینه واقعیت مجازی و هوش مصنوعی ارائه داد.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، با معرفی اوریون بر صحنه گفت: “این دنیای فیزیکی و دیجیتال است که در هم میآمیزد.”
به گفته وی، اوریون به عنوان “ماشین زمانی به آینده” عمل میکند که امکان ترکیب گرافیکهای کامپیوتری و اطلاعات دنیای واقعی را در یک تجربه یکپارچه فراهم میکند.
زاکربرگ تأکید کرد که این عینک در حال حاضر برای فروش در بازار عرضه نخواهد شد و هدف از معرفی آن، نشان دادن مسیر توسعهای است که به عینکهای واقعیت افزوده سبک و شفاف منتهی میشود.
**جزئیات فنی اوریون**
عینک اوریون با بدنهای از جنس آلیاژ منیزیم و تراشههای الکترونیکی طراحیشده توسط متا ساخته شده است. کاربران میتوانند از طریق ردیابی دستی یا کنترل عصبی مستقر روی مچ با آن تعامل داشته باشند.
زاکربرگ خاطرنشان کرد که اوریون در حال توسعه است و متا در حال کار بر روی مدلهای کوچکتر، ظریفتر و مقرونبهصرفهتر در آینده است.
**سرمایهگذاری در متاورژن**
متا پلتفرمز سالهاست که علیرغم شکستهای گاهبهگاه، روی توسعه دستگاههای واقعیت افزوده سرمایهگذاری کرده است. تغییر مسیر شرکت به سمت ساخت متاورژن در سال 2021، با هدف ایجاد دنیایی مجازی و افزوده، همراه با هزینههای توسعه بالا و موانع فنی روبهرو بوده است.
انتظار میرود متا اولین عینکهای AR تجاری خود را در سال 2027 به بازار عرضه کند، مشروط به اینکه پیشرفتهای فناوری هزینه تولید را کاهش دهد.
**موارد استفاده از عینکهای واقعیت افزوده**
زاکربرگ توضیح داد که عینکهای واقعیت افزوده میتوانند چندین پنجره کوچک حاوی پیامهای واتساپ و مسنجر، تماسهای ویدیویی و کلیپهای اینستاگرام را نمایش دهند.
**پیشرفتهای دستیار هوش مصنوعی**
متا همچنین مجموعهای از بهروزرسانیهای نرمافزاری را برای دستیار هوش مصنوعی خود معرفی کرد که امکاناتی مانند اسکن کدهای QR و پخش موسیقی از اسپاتیفای با دستورات صوتی را به عینک هوشمند ریبن متا افزوده است.
علاوه بر این، متا یک ربات چت مشابه ChatGPT را معرفی کرد که بهطور خودکار تصاویر تولیدشده توسط هوش مصنوعی را در پستهای فیسبوک و اینستاگرام ادغام میکند.
به گفته زاکربرگ، پاسخ صوتی به دستورات، تعامل طبیعیتری با هوش مصنوعی را فراهم میکند. متا پلتفرمز اعلام کرد که بیش از 400 میلیون نفر هر ماه از دستیار هوش مصنوعی آن استفاده میکنند.