زلزله‌های اسرارآمیز آسمانی

در سرتاسر جهان، شنیدن صداهای بلند از آسمان اهالی مناطق مختلف را متحیر کرده است. این صداها به انفجار توپ و گلوله تشبیه شده‌اند، اما دانشمندان درباره‌ی علت آن‌ها اتفاق نظر ندارند.

این لرزش‌های آسمانی، که بیش از 200 سال است در کشورهایی مانند ژاپن، بلژیک و نیویورک گزارش می‌شود، حالتی شبیه به زلزله در آسمان داشته و مانند انفجار معدن یا مانورهای نظامی هستند.

پدیده زمین‌لرزه آسمانی چیست؟

براساس گزارش وب‌سایت دیلی میل، در تلاش دانشمندان برای یافتن منشأ صداهایی که توسط مردم در کشورهای مختلف شنیده می‌شود، نظریه‌هایی مطرح شده است که این صداها ناشی از انفجار یک شهاب‌سنگ در جو هستند. این صداها با عنوان «صدای رعدآسا» یا «انفجارهای بلند» توصیف می‌شوند.

مشاهده‌ها نشان می‌دهند که سر و صدایی که از آسمان می‌آید در جریان زمین‌لرزه‌ای در چارلستون، کارولینای جنوبی در آگوست 1886 شنیده شد که هفته‌ها پس از زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 7.3 در مقیاس ریشتر رخ داد.

علل زمین‌لرزه آسمانی

برخی از دانشمندان این صداها را به دریاچه سنکا نسبت می‌دهند که در سال 1850 شاهد این پدیده بود و به همین دلیل به «سنکا گانز» معروف شد.

جیمز فینی کوپر در مجموعه‌ داستان‌های کوتاه خود این صدا را به انفجار توپخانه سنگین تشبیه کرده است و درخششی که در آسمان مشاهده شده را خارج از قوانین شناخته‌شده‌ی طبیعت توصیف می‌کند. او می‌افزاید: صدا عمیق، توخالی و باشکوه است.

تحقیقات ماهیت سر و صدای آسمانی را آشکار می‌کند

از آنجایی که وقوع زمین‌لرزه آسمانی در زمان مشخصی نبوده و اتفاقی بوده است، دانشمندان از داده‌های لرزه‌ای EarthScope Transportable Array (ESTA) استفاده کردند و محققان دانشگاه کارولینای شمالی این داده‌ها را با هم مقایسه و سعی در درک این موضوع کردند که آیا این داده‌ها با سر و صدای آسمان مرتبط هستند یا خیر.

محقق الی برد توضیح می‌دهد: «ما معتقدیم که این یک پدیده جوی است که از فعالیت‌های لرزه‌ای ایجاد می‌شود و محققان در این مطالعه فرض کرده‌اند که از طریق جو گسترش می‌یابد.»

در مورد احتمال برخورد یک سیارک با جو زمین گمانه‌زنی‌هایی وجود داشت، اما با وجود این گمانه‌زنی‌ها، دانشمندان نتوانستند علت یا منبع این صداها را به طور قطعی مشخص کنند.

اخیراً، ساکنان شهرستان آلاباما در نوامبر 2017 پس از شنیدن صدایی که منبع یا علت آن مشخص نشده بود، چنان وحشت‌زده شدند که با 911 تماس گرفتند و سرویس هواشناسی ملی در بیرمنگام اعلام کرد که نمی‌تواند هیچ توضیحی برای این صدا ارائه دهد و چنین زمین‌لرزه آسمانی‌ای وجود نداشته است.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *