شرکت‌های دانش‌بنیان تجمیع می‌شوند

توقف پروژه مهندسی معکوس تسلا و تمرکز بر چالش‌های خودروی برقی

آقای حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در یک نشست خبری به صراحت اعلام کرد که برنامه مهندسی معکوس خودروهای تسلا به بن‌بست رسیده است. وی با رد شایعات پیشرفت این طرح، تاکید کرد که این پروژه صرفاً در حد یک طرح اولیه باقی مانده و توسعه آن متوقف شده است. به گفته وی، مهمترین مانع در مسیر پیشرفت صنعت خودروی برقی کشور، عدم وجود و یا عدم بومی‌سازی پلتفرم‌های تولید این خودروهاست. افشین در این باره توضیح داد: “صنعت خودروسازی ما با مشکلاتی همچون صف‌های طولانی خرید خودرو مواجه است و این وضعیت، انگیزه سرمایه‌گذاری و نوآوری در بخش خودروهای برقی را کاهش داده است.”

تحول در نظام حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون رئیس جمهور در این نشست خبری از تغییرات اساسی در رویکرد حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد. به جای تمرکز صرف بر آمار کمی شرکت‌ها، هدف اصلی ارتقاء کیفیت و به‌روزرسانی فناوری‌های مورد استفاده در این شرکت‌هاست. به همین منظور، طرح ادغام و تجمیع شرکت‌های دانش‌بنیان ضعیف‌تر در دستور کار قرار گرفته است. وی در تشریح این سیاست گفت: “بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان، از نظر تکنولوژی‌های مورد استفاده، دیگر به روز نیستند و مزیت رقابتی خود را از دست داده‌اند. ارزیابی مستمر و بازنگری در مجوزهای دانش‌بنیانی به منظور حفظ پویایی این بخش، ضروری است.” شرکت‌هایی که نتوانند خود را با فناوری‌های جدید هماهنگ کنند، از لیست شرکت‌های دانش‌بنیان حذف خواهند شد.

رفع موانع فعالیت شرکت‌های رمز ارز

افشین در خصوص مشکلات پیش روی شرکت‌های فعال در حوزه رمز ارزها، از ایفای نقش میانجی‌گری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بین این شرکت‌ها و بانک مرکزی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که به‌زودی خبرهای مثبتی در این زمینه منتشر شود. وی در این باره گفت: “حفظ حاکمیت پول، از سوی بانک مرکزی مورد تاکید قرار دارد و ما این موضوع را درک می‌کنیم. اما از طرفی، شرکت‌های فعالی در این عرصه وجود دارند که اثرات مثبتی بر بازار داشته‌اند.” وی همچنین از آماده شدن پیش‌نویس فعالیت رمز ارزها و ارسال آن به بانک مرکزی خبر داد و گفت که امیدوار است این پیش‌نویس مورد تایید بانک مرکزی قرار گیرد و لایحه مربوطه تا آذر ماه در مجلس تصویب شود.

دستیار هوش مصنوعی برای رئیس جمهور و وزرا

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ارائه دستیار هوش مصنوعی به رئیس جمهور و همه وزرای کابینه تا شش ماه آینده خبر داد. به گفته وی، این دستیار هوش مصنوعی با ارائه مشاوره‌های تخصصی و به‌روزرسانی اطلاعات لحظه‌ای، به رئیس جمهور و وزرا در تصمیم‌گیری‌ها کمک خواهد کرد.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *