آیا با رعایت یک رژیم غذایی سالم، همچنان شاهد ثبات وزن خود هستید؟ ایلانا مولشتاین، متخصص سلامت، معتقد است که دلیل این تناقض، وجود تفاوت بین رژیم غذایی سالم و رژیم کاهش وزن مؤثر است.
نیویورک پست به نقل از مولشتاین مینویسد که بین یک رژیم غذایی سالم و یک رژیم کاهش وزن تمایز قابل توجهی وجود دارد که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. او تأکید میکند: «برخی از خوراکیهای مغذی میتوانند منجر به افزایش وزن شوند و برای کسانی که میخواهند لاغر شوند، مناسب نیستند.»
در ادامه، او به شش نوع ماده غذایی «سالم» اشاره میکند که میتوانند باعث افزایش وزن شوند:
**گرانولا**
به گفته مولشتاین، گرانولا که ترکیبی از جو دوسر، آجیل، عسل یا سایر شیرینکنندهها است، از نظر کالری معادل «کلوچه پودر شده» است و یک فنجان از آن حاوی حدود 600 کیلو کالری است.
اگرچه جو دوسر موجود در گرانولا یک انتخاب سالم است، اما ترکیب آن با کره آجیل، روغنها، شربت افرا، عسل، چیپس شکلات و تکههای نارگیل، آن را برای کاهش وزن نامناسب میکند.
**کره آجیل**
مولشتاین معتقد است که آجیل به خودی خود سرشار از پروتئین است، اما کره تهیه شده از آنها (مانند کره بادام زمینی، کره بادام و غیره) نباید به عنوان «منبع پروتئین» در نظر گرفته شود.
او توصیه میکند که از این کرهها به مقدار کم در انواع سس استفاده کنید یا برای طعم دادن به غذاها در هنگام پخت از آنها استفاده کنید، اما آنها را به عنوان یک وعده غذایی اصلی مصرف نکنید. یک ساندویچ کره بادام زمینی کالری و کربوهیدرات زیادی دارد، در حالی که از نظر پروتئین به هیچ وجه غنی نیست.
**نان خمیر ترش**
نان خمیر ترش که در دوران همهگیری کووید-19 به عنوان یک غذای محبوب کربوهیدراتی شناخته شد، پس از همهگیری بخشی از محبوبیت خود را از دست داد. مولشتاین تأکید میکند که با وجود اینکه شاخص گلیسمی نان خمیر ترش نسبت به سایر نانها پایینتر است، اما همچنان میتواند باعث افزایش وزن شود.
**آووکادو**
آووکادو یک غذای فوقالعاده سرشار از چربیهای سالم و فیبر است و مصرف یک عدد آن در روز به بهبود خواب و عملکرد قلب کمک میکند. با این حال، مولشتاین میگوید که زیادهروی در مصرف این ماده غذایی مفید، منجر به افزایش وزن خواهد شد.
او با تأکید بر اعتدال خاطر نشان میکند که برای یک وعده، یک چهارم یا یک سوم یک عدد آووکادو کامل کافی است.
**سس پستو**
مولشتاین میگوید که بیراه نیست که نگهبانان باغ وحش اخیراً نام یک پنگوئن بچه با اضافه وزن را «پستو» گذاشتهاند. سس پستو از ریحان و مواد پرچربی مانند روغن زیتون، پنیر پارمزان و دانه کاج تهیه میشود و زمانی که روی نان مالیده میشود، بسیار پرکالری است.
برای تهیه یک پستوی سالمتر، میتوانید ریحان را بیشتر کنید و به جای پنیر و دانه کاج از آبلیمو، ماست یونانی و مخمرهای مغذی استفاده کنید.
**پودینگ دانه چیا**
دانه چیا به دلیل خواص ضدالتهابی و کمک به هضم غذا شناخته شده است. این ماده مغذی همچنین سرشار از فیبر محلول و اسیدهای چرب امگا 3 است و در بین دانههای سالم به «دانه مقدس» مشهور است. با این حال، مولشتاین میگوید که پودینگ دانه چیا حاوی شیرینکنندههایی مانند عسل، شربت افرا و شیر نارگیل است که باعث میشود این خوراکی با کالری بالا و پروتئین کم، بیشتر یک دسر باشد تا غذای اصلی.