شکلات تلخ خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد

مطالعه‌ای جدید روی ارتباط بین مصرف شکلات و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ تمرکز داشته است. محققان با بررسی داده‌های ۱۹۲ هزار شرکت‌کننده در طول بیش از ۳۰ سال، به نتایج جالبی دست یافتند. این پژوهش که توسط موسسه ملی سلامت (NIH) حمایت مالی شده و در مجله BMJ منتشر شده، نشان می‌دهد مصرف حداقل پنج وعده شکلات در هفته با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارد. با این حال، نوع شکلات مصرفی نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند.

نتایج نشان داد که مصرف منظم شکلات تلخ، به میزان ۲۱ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، برای هر وعده شکلات تلخ اضافی در هفته، سه درصد کاهش خطر مشاهده شد. در مقابل، مصرف شکلات شیری ارتباطی با کاهش خطر دیابت نشان نداد. حتی ارتباطی بین مصرف شکلات شیری و افزایش وزن در بلندمدت مشاهده شد.

بینکای لیو، محقق اصلی این پژوهش، تاکید می‌کند که انواع مختلف شکلات اثرات متفاوتی دارند. انتخاب شکلات تلخ به جای شکلات شیری می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامت داشته باشد. کی سان، نویسنده مسئول مکاتبات پژوهش، به تفاوت قابل توجه بین اثرات شکلات تلخ و شیری بر خطر دیابت و مدیریت وزن اشاره می‌کند. وی معتقد است که پلی‌فنول‌های موجود در شکلات تلخ ممکن است اثرات منفی چربی اشباع و قند را خنثی کند. این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.

این مطالعه، با وجود اینکه مصرف شکلات شرکت‌کنندگان پایین‌تر از میانگین ملی بود، نشان می‌دهد که نتایج ممکن است برای افرادی که مصرف شکلات بسیار بالایی دارند، صدق نکند. بیش از ۳۸ میلیون آمریکایی به دیابت مبتلا هستند که ۹۰ تا ۹۵ درصد آن دیابت نوع ۲ است. دیابت زمانی اتفاق می‌افتد که بدن نتواند انسولین را به درستی تولید یا از آن استفاده کند. این بیماری درمان قطعی ندارد اما می‌توان روند آن را کنترل کرد.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *