در روز بزرگداشت تاسیس سازمان فناوری اطلاعات، رئیس این سازمان، جناب آقای محمد خوانساری، ضمن سخنرانی خود، از نقش بی بدیل و غیرقابل انکار فناوری اطلاعات در پیشرفت کشورمان در سال های اخیر گفت.
ایشان اظهار داشت که در عصر کنونی که هوش مصنوعی به یک عنصر ضروری و رقابتی برای ملت ها تبدیل شده است، سازمانی دولتی همچون سازمان فناوری اطلاعات ایران نقشی اساسی در ایجاد بستری مناسب برای رشد و پیشرفت در این زمینه و سایر حوزه ها بر عهده دارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود که توسعه خدمات توسط این سازمان با همکاری سایر دستگاه های مربوطه، دسترسی آسان به این خدمات و رضایت عمومی را به دنبال داشته و زیرساخت های اطلاعاتی و پردازشی عمده این خدمات توسط همین سازمان فراهم شده است.
جناب آقای خوانساری با اشاره به آمار تراکنش ها در مرکز ملی تبادل اطلاعات، بیان کردند که تعداد تراکنش ها در کل سال 1402 به حدود 8.6 میلیارد و در 6 ماه نخست سال جاری به بیش از 4 میلیارد رسیده است که اکثر این تراکنش ها مربوط به خدماتی است که مردم از سامانه های دستگاه های دولتی و حتی خصوصی دریافت کرده اند. پنجره واحد دولت هوشمند (my.gov.ir) با مشارکت گسترده دستگاه های دولتی امروزه بیش از 52.7 میلیون کاربر با حداقل یک بار استفاده دارد.
ایشان همچنین به پنجره واحد مدیریت زمین (zamin.gov.ir) اشاره کردند که با دو کارکرد اصلی پایش و حفاظت از اراضی ملی و طبیعی و همچنین درگاه یکپارچه ارتباط مردم با تمام سازمان های مسئول در حوزه مدیریت اراضی، به همراه سکوهای دیگری مانند درگاه ملی مجوزهای کشور (mojavez.ir) و بسیاری موارد دیگر در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود اظهار داشتند که فناوری اطلاعات به ابزاری مناسب برای سنجش رضایت مردم از خدمات حضوری و برخط و امکان مشارکت و اخذ نظر از آنها در موضوعات مختلف تبدیل شده و امکانات مورد نیاز این بخش نیز توسط همکاران سازمان فناوری اطلاعات ایران با همکاری شرکت های دانش بنیان فراهم شده است.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد که با توجه به شرایط موجود، امروزه می توان ادعا کرد که خدمات هوشمند به یکی از ارکان مهم تحقق عدالت اجتماعی تبدیل شده اند. در حال حاضر در دسترسی به انواع خدمات دولتی شاهد تفاوت چندانی بین اقشار مختلف جامعه نیستیم و همه می توانند از شرایط مشابه و یکسانی در سراسر کشور بهره مند شوند که نشان می دهد فناوری اطلاعات ابزاری مهم در راستای توسعه عدالت اجتماعی محسوب می شود.
وی با تبیین ماموریت سازمان فناوری اطلاعات ایران در برنامه هفتم پیشرفت، گفت که با توجه به دستاوردهای به دست آمده تاکنون، مسئولیت های متعددی برای این سازمان در نظر گرفته شده که می توان آن را به عنوان ماموریت پنج ساله آتی سازمان در نظر گرفت.
جناب آقای خوانساری افزود: بر این اساس، تدوین سند نظام دولت هوشمند و حکمرانی داده، تامین زیرساخت های لازم برای توسعه اقتصاد دیجیتال، فراهم سازی دسترسی کسب وکارهای دیجیتال به داده ها و اطلاعات مورد نیاز از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات، تدوین سند سیاست ها و الزامات حفاظت و حمایت از داده های شخصی، خدمات امن سازی و ارزیابی و رتبه بندی سالانه امنیت رایانه ای (سایبری) برای بخش های مختلف، استقرار زیرساخت یکپارچه ابری دولت هوشمند از طریق مشارکت عمومی و خصوصی و موارد دیگری از احکام 12 گانه برنامه هفتم پیشرفت برای این سازمان است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در پایان سخنان خود، با بیان اینکه اجرای این احکام به صورت جدی پس از ابلاغ برنامه هفتم در سازمان برنامه ریزی و بودجه آغاز شده است، ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همراهی بخش های مختلف، اجرای این قانون با سرعت و قدرت پیش رود و در پایان این برنامه شاهد تحقق حداکثری احکام مذکور و تحول در رویه ها و خدمات دولت با بکارگیری فناوری اطلاعات باشیم.