عکس روز ناسا: دهانه ویوالدی در عطارد از دید کاوشگر بپی‌کلمبو

هنوز معلوم نیست که چرا دهانه بزرگ ویوالدی در سیاره تیر، این دو حلقه و کف صاف را دارد. این دهانه بی نظیر که قطر آن 215 کیلومتر است، اخیرا توسط کاوشگر بیپی کولومبو که متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی ژاپن (JAXA) است، در پرواز نزدیک به تیر با جزئیات بالا تصویربرداری شد.

معمولا دهانه‌های گرد بزرگی که روی سیاره‌های سنگی یا قمرها دیده می‌شوند، در اثر برخورد یک جرم آسمانی کوچک مانند سیارک یا دنباله‌دار یا فوران‌های آتشفشانی ایجاد می‌شوند.

در مورد دهانه ویوالدی، احتمال دارد هر دو رویداد رخ داده باشد. یعنی برخوردی عظیم باعث جریان گدازه و کف صاف درونی دهانه شده است. دهانه‌های دارای دو حلقه نادر هستند و دلیل وجود حلقه داخلی هنوز در حال بررسی است.

پرواز آرام بیپی کولومبو برای کاهش سرعت فضاپیما با استفاده از گرانش تیر انجام شد. این پرواز مقدمه‌ای برای ورود این کاوشگر به مدار سیاره تیر در سال 2026 بود.

نکته مهم این است که تیر، نزدیک‌ترین سیاره به خورشید، دارای دمای بسیار بالا در روز و بسیار پایین در شب است. همچنین، سطح تیر پوشیده از دهانه‌هایی است که در اثر برخوردهای شدید در گذشته‌های دور ایجاد شده‌اند.

بررسی دهانه‌هایی مانند ویوالدی به دانشمندان کمک می‌کند تا بفهمند چه اتفاقاتی در تاریخ سیاره رخ داده و فرآیندهای زمین شناسی سیارات سنگی چگونه انجام می‌شود.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *