در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و سیستمهای پرداخت، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، با تأکید بر اهمیت تجربه کاربری، به موضوع امنیت در عصر دیجیتال پرداخت. ایشان با طرح دو سؤال از حاضران در همایش (واقع در برج میلاد) به بررسی ارتباط استفاده از فیلترشکن و افزایش حملات سایبری به شبکه بانکی پرداختند. پاسخ حاضران به این سؤالات، نشان از گستردگی استفاده از فیلترشکنها (۸۳.۵ درصد طبق آمار ایسپا) و افزایش نگرانی از حملات سایبری به زیرساختهای بانکی داشت. هاشمی با تأکید بر ارتباط مستقیم و غیرقابل انکار این دو عامل، بر ضرورت توجه همزمان به توسعه و امنیت در عصر دیجیتال تأکید کردند.
وزیر ارتباطات در ادامه، با نگاهی به تاریخ بشر، تحول حکمرانی را از یکجانشینی اولیه مبتنی بر دسترسی به منابع (مانند آب) تا حکمرانیهای محلی، ملی و جهانی بررسی کردند. ایشان فناوری را عامل اصلی تحول در شیوه حکمرانی و تأثیر آن بر زندگی بشر عنوان کردند و بر لزوم استفاده فعالانه و هوشمندانه از ظرفیتهای فناوری تأکید نمودند.
هاشمی با اشاره به هوش مصنوعی بهعنوان یکی از مهمترین فناوریهای نوظهور، به بحث پیرامون فرصتها و تهدیدهای آن پرداختند و با طرح مثال استعفای یکی از طراحان اصلی گوگل (جف هینتون) بهعلت نگرانی از آینده هوش مصنوعی، بر اهمیت توجه جدی به این فناوری و پیشگیری از غافلگیری از آن تأکید ورزیدند. ایشان تغییر ماهیت شغلها و مهارتهای انسانی در عصر هوش مصنوعی را ضرورت انطباق با این تحولات و پیشگیری از از دست رفتن فرصتهای شغلی عنوان کردند.
وزیر ارتباطات همچنین به ضرورت همنوایی با تحولات فناوری و سبک زندگی نسل جدید اشاره کردند. وی با ذکر مثالهایی از شکاف نسلی در نحوه استفاده از زبان و فناوری، بر نیاز به تغییر رویکرد حکمرانی در مواجهه با این تغییرات تأکید نمودند. هاشمی به انتقادات برخی کسبوکارهای اینترنتی از موانع رشد اشاره کردند و این موضوع را از چالشهای پیش روی دولت عنوان نمودند. ایشان به طور خلاصه عدم تطابق با سرعت پیشرفت تکنولوژی را خطرناک دانسته و بر لزوم توجه جدی به آن تأکید کردند.