قهوه و چای خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را کاهش می‌دهند

تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوشیدن چای و قهوه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های سر و گردن را کاهش دهد. دانشمندان دانشگاه یوتا با بررسی داده‌های بیش از ۲۵ هزار نفر (۱۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن و بیش از ۱۵ هزار فرد سالم) دریافتند که مصرف روزانه بیش از چهار فنجان قهوه کافئین‌دار، ریسک ابتلا به این سرطان‌ها را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد. این یافته‌ها که در مجله پزشکی معتبر “Cancer” منتشر شده، حاکی از تاثیر مثبت ترکیبات فعال زیستی در قهوه و چای بر روی بدن است.

علاوه بر قهوه، مصرف روزانه یک فنجان چای نیز با کاهش ۹ درصدی خطر ابتلا به سرطان‌های سر و گردن همراه بود. جالب توجه است که قهوه بدون کافئین نیز به طور قابل توجهی (۲۵ درصد) خطر ابتلا به سرطان حفره دهان را کاهش داد. همچنین، مطالعه نشان داد افرادی که چای می‌نوشند، ۲۹ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس (سرطانی که در انتهای گلو ایجاد می‌شود) هستند.

با این حال، محققان تاکید دارند که این یافته‌ها به معنای بی‌خطر بودن مصرف بی‌رویه قهوه و چای نیست. عوامل دیگری مانند سبک زندگی، رژیم غذایی و دیگر عادات می‌تواند در بروز این سرطان‌ها نقش داشته باشد. در واقع، افرادی که قهوه و چای مصرف می‌کنند، ممکن است عادات دیگری نیز داشته باشند که تاثیر این نوشیدنی‌ها را بر کاهش خطر سرطان خنثی کند.

بنابراین، برای کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های سر و گردن، کاهش مصرف الکل، ترک سیگار و واکسیناسیون علیه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) اهمیت بسیار بیشتری دارند. این اقدامات پیشگیرانه، کلید اصلی مبارزه با این بیماری‌های خطرناک است.

بروزترین اخبار تکنولوژی را در هارپی تک بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *