بر اساس گزارش انجمن سرطان شناسی آمریکا (AACR) که در تاریخ ۱۸ سپتامبر ارائه شد، ارتباطی قوی بین مصرف مشروبات الکلی و افزایش خطر ابتلا به طیف گسترده ای از سرطان ها وجود دارد. شواهد موجود نشان می دهد که نوشیدن الکل می تواند خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان های سر و گردن، سرطان سینه، سرطان کولورکتال، کارسینوم سلول سنگفرشی مری، سرطان کبد و سرطان معده را افزایش دهد.
محققان همچنین نگرانی خود را در مورد افزایش قابل توجه میزان ابتلا به این سرطان ها، به ویژه در میان افراد جوان ابراز کرده اند. علاوه بر این، گزارش AACR حاکی از آن است که مصرف متوسط تا زیاد الکل در دوران بارداری می تواند خطر ابتلای کودک به لوسمی پس از زایمان را افزایش دهد.
از سوی دیگر، کارشناسان هشدار می دهند که افزایش مصرف الکل در حال حاضر منجر به افزایش شیوع برخی سرطان ها در بزرگسالان زیر ۵۰ سال شده است. از جمله این سرطان ها می توان به سرطان سینه و سرطان روده بزرگ اشاره کرد.
چگونگی افزایش خطر ابتلا به سرطان در اثر مصرف مشروبات الکلی از طریق مکانیسم های مختلفی صورت می گیرد. الکل می تواند در بدن به استالدئید تبدیل شود، ماده ای که برای سلول ها سمی است و به توانایی آنها در ترمیم آسیب های وارد شده لطمه می زند و باعث ایجاد سرطان می شود.
مصرف الکل همچنین می تواند منجر به افزایش استرس اکسیداتیو شود که به آسیب سلولی و افزایش خطر ابتلا به سرطان منجر می شود. علاوه بر این، الکل می تواند با تاثیر بر توانایی بدن در جذب مواد مغذی ضروری مانند ویتامین A، ویتامین های گروه B، فولات، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E و کاروتنوئیدها خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
در حالی که در گذشته تصور می شد مصرف متوسط الکل، مانند یک لیوان شراب قرمز در وعده شام، فواید سلامتی دارد، سازمان جهانی بهداشت اکنون معتقد است که هیچ سطحی از مصرف الکل بی خطر نیست.
مطالعات انجمن سرطان شناسی آمریکا نشان می دهد که افرادی که مصرف الکل را کاهش می دهند یا به طور کامل آن را ترک می کنند می توانند خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با الکل را تا ۸ درصد و خطر ابتلا به تمامی سرطان ها را تا ۴ درصد کاهش دهند.
در پایان، شایان ذکر است که کاهش یا ترک مصرف الکل می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، بنابراین توصیه می شود افراد مصرف الکل را محدود کنند یا به طور کامل از آن اجتناب کنند تا سلامتی خود را حفظ نمایند.