منتظر عمر بیش از صد سال نباشید!

**نگاهی نو به محدودیت سنی زندگی انسان**

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که علی‌رغم پیشرفت‌های چشمگیر در پزشکی و ژنتیک، افزایش قابل‌توجهی در طول عمر انسان رخ نداده است. محققان دریافته‌اند که برای اکثریت افراد، محدودیتی در طول عمر وجود دارد که تقریباً به آن رسیده‌ایم.

دکتر الیور شانکی، نویسنده اصلی این مقاله که در ژورنال “پیری طبیعت” منتشر شده است، می‌گوید: “ما باید بپذیریم که حد و مرزی وجود دارد. شاید لازم باشد مفروضات خود را در مورد سن بازنشستگی و مقدار پولی که افراد برای گذران زندگی آینده خود نیاز دارند، دوباره ارزیابی کنیم.”

مارک هویراد، محقق دانشگاه تگزاس، این مقاله را “سهم ارزشمندی در مطالعات مربوط به مرگ و میر” می‌داند.

**امید به زندگی چیست؟**

امید به زندگی تخمینی از تعداد سال‌هایی است که انتظار می‌رود یک نوزاد متولد شده در سال معین، با فرض ثابت ماندن نرخ مرگ و میر، عمر کند. این یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سلامت در جهان است، اما دارای محدودیت‌هایی نیز هست.

امید به زندگی فقط تخمینی برای زمان حاضر است و تغییرات آینده یا رویدادهای غیرمنتظره مانند همه‌گیری‌های مرگبار، پیشرفت‌های پزشکی یا سایر تغییرات پیش‌بینی نشده را در نظر نمی‌گیرد.

**عوامل مؤثر بر افزایش امید به زندگی**

محققان، داده‌های امید به زندگی بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۹ را برای هشت کشوری که بالاترین امید به زندگی را دارند (استرالیا، فرانسه، هنگ‌کنگ، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، اسپانیا و سوییس) مورد بررسی قرار دادند.

تحقیقات نشان داد که زنان به طور متوسط بیشتر از مردان عمر می‌کنند و شاخص امید به زندگی همچنان در حال افزایش است، اما سرعت آن کاهش یافته است. افزایش متوسط امید به زندگی از ۲.۵ سال در هر دهه در سال ۱۹۹۰ به ۱.۵ سال در دهه ۲۰۱۰ رسیده است.

**محدودیت‌ در افزایش امید به زندگی**

این تحقیق نشان می‌دهد که برای اکثر افراد، محدوده‌ای برای طول عمر وجود دارد و ما تقریباً به آن رسیده‌ایم. دکتر شانکی توضیح می‌دهد: “به طور کلی، هر چه فناوری‌های جدیدتری برای افزایش طول عمر معرفی شوند، تأثیر آن‌ها در افزایش امید به زندگی به دلیل چالش‌های ناشی از پیری بدن، محدود است.”

با این وجود، شاهد افزایش تعداد افرادی هستیم که به سنین بسیار بالا می‌رسند. برای مثال، بیش از دو درصد از آمریکایی‌ها در سال ۲۰۱۹ به سن ۱۰۰ سالگی رسیدند. انتظار می‌رود در دهه‌های آینده تعداد افراد صد ساله افزایش یابد، اما درصد افرادی که به این سن می‌رسند همچنان محدود خواهد بود.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *