شرکت نورالینک ایلان ماسک، پس از کاشت موفقیت آمیز تراشه مغزی در حداقل دو بیمار، گام جدیدی را در پیش روی خود میبیند. اگرچه برخی چالشهای جزئی وجود داشته، اما پیشرفتها به حدی امیدوارکننده هستند که این شرکت به فاز بعدی تحقیقات خود وارد شده است.
هدف اصلی نورالینک در این مرحله، کنترل اعضای مصنوعی و بازوهای رباتیک با استفاده از سیگنالهای مغزی است. این فناوری، که ماسک آن را “راه حل لوک اسکای واکر” مینامد، امید به بازگرداندن تحرک به افراد دارای معلولیتهای حرکتی را زنده کرده است. این پروژه که با عنوان مطالعه “کانوای” شناخته میشود، قصد دارد قابلیت کنترل یک “بازوی رباتیک کمکی” توسط تراشه مغزی را بررسی کند.
نورالینک در بیانیهای اعلام کرده است که این گام مهم، نه تنها به آزادی دیجیتال، بلکه به آزادی فیزیکی افراد نیز منجر خواهد شد. هدف بلند مدت، کمک به افرادی است که از آسیب نخاعی، فلج کامل، یا بیماریهای پیشرونده عصبی مانند ای ال اس رنج میبرند.
ماسک در توییتی در سپتامبر ۲۰۲۳ با اشاره به ادغام این فناوری با رباتهای اپتیموس، احتمال تحقق “راه حل لوک اسکای واکر” را مطرح کرد و تصویری از دست مصنوعی لوک اسکای واکر در فیلم جنگ ستارگان به اشتراک گذاشت.
لازم به ذکر است که نورالینک در پی گزارشهایی مبنی بر مرگ ۱۲ میمون در طول آزمایشها، با انتقادات و بررسیهای امنیتی روبرو شده است. کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه، ایلان ماسک را به گمراه کردن سرمایهگذاران در خصوص مسئولیت مرگ میمونها متهم کرده است.