یک بانوی نیوزیلندی به یاری هشدارهای سلامتی که از ساعت هوشمند اپل واچ دریافت کرده بود، توانست در مراحل اولیه بیماری سرطان را تشخیص دهد و به این ترتیب، زندگی خود را حفظ کند.
آماندا فالکنر، که به عنوان روانپزشک در شهر نیپیر مشغول به کار است، سال گذشته یک دستگاه اپل واچ سری 10 خریداری کرد. این ساعت مجهز به یک برنامه کاربردی جدید به نام Vitals است که به طور شبانه دادههایی نظیر ضربان قلب، آهنگ تنفس، دمای بدن، سطح اکسیژن خون و کیفیت خواب کاربر را اندازهگیری کرده و هر بامداد گزارشی از وضعیت جسمانی ارائه میدهد.
خانم فالکنر پس از آنکه چندین بار از سوی اپل واچ هشدارهایی مبنی بر افزایش غیرطبیعی ضربان قلب در حالت استراحت دریافت کرد – در حالی که ضربان قلب معمول او حدود 55 ضربه در دقیقه بود و به 90 رسیده بود – در ابتدا گمان کرد که ساعت دچار نقص فنی شده است. اما با تکرار این هشدارها، تصمیم گرفت به یک پزشک مراجعه کرده و اطلاعات ثبتشده توسط ساعت را با او در میان بگذارد.

پزشک عمومی پس از بررسی وضعیت او، وی را به بخش اورژانس بیمارستان ارجاع داد. پس از انجام آزمایشهای تخصصی، پزشکان تشخیص دادند که خانم فالکنر به یک نوع نادر از سرطان خون به نام «لوسمی حاد میلوئیدی» مبتلا شده است.
پزشکان معالج اظهار داشتند که اگر خانم فالکنر چند روز دیرتر به پزشک مراجعه میکرد، احتمالاً به دلیل پیشرفت بیماری و عوارض ناشی از آن جان خود را از دست میداد.
خانم فالکنر در مصاحبهای با نشریه The New Zealand Herald گفت: «صادقانه میگویم اگر هشدارهای پیوسته اپل واچ نبود، هرگز متوجه وجود مشکلی در بدنم نمیشدم.» همسر او، آقای مایک فالکنر، نیز تأکید کرد که این ساعت هوشمند نقش بسزایی در نجات زندگی همسرش داشته و شانس او را برای درمان و بهبودی افزایش داده است.
این رویداد، نمونهای دیگر از قابلیتهای ارزشمند فناوریهای پوشیدنی در زمینه پیشگیری و نظارت بر سلامت به شمار میرود؛ به ویژه در مواردی که تغییرات جسمی به طور معمول قابل تشخیص نیستند.
در سالهای اخیر، اپل واچ بارها با ویژگیهای پیشرفته خود در شناسایی مشکلات گوناگونی از جمله فیبریلاسیون دهلیزی، زمین خوردنهای شدید و حتی تصادفات رانندگی نقش مهمی ایفا کرده است.
جدیدترین اخبار تکنولوژی را در هارپی تک مطالعه کنید