پایان ‘مناطق مرده؟ سرویس ماهواره ای مستقیم به تلفن همراه Starlink به یک دستاورد بزرگ دست می یابد.

شرکت اسپیس ایکس با همکاری شرکت تی-موبایل گامی بزرگ در جهت پوشش مناطق فاقد پوشش شبکه تلفن همراه برداشته است. کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) به این همکاری چراغ سبز نشان داده و به استارلینک اجازه استفاده از ماهواره‌هایش برای ارائه پوشش شبکه تی-موبایل در مناطق دورافتاده را داده است.

این نخستین همکاری تایید شده بین یک اپراتور ماهواره‌ای و یک شبکه تلفن همراه است. این سرویس جدید، مستقیما از طریق ماهواره به تلفن‌های همراه متصل می‌شود و به کاربران امکان ارسال پیامک را در مناطقی می‌دهد که شبکه‌های زمینی قادر به ارائه سرویس نیستند. FCC تأکید کرده است که این فناوری مزایای قابل توجهی از جمله دسترسی به خدمات اضطراری (۹۱۱) در مناطق دور افتاده، پیشرفت تکنولوژیکی و استفاده نوآورانه از طیف فرکانسی را به همراه خواهد داشت.

پیش از این، در ماه اکتبر، به صورت موقت به استارلینک و تی-موبایل اجازه ارائه خدمات به مناطق آسیب دیده از طوفان هلن داده شده بود. اما مجوز جدید FCC، یک مجوز تجاری کامل برای برنامه “مستقیم به تلفن همراه” استارلینک در ایالات متحده است. آزمایش اولیه این سیستم در ژانویه ۲۰۲۴، بلافاصله پس از پرتاب نخستین ماهواره‌های مخصوص این پروژه توسط اسپیس ایکس انجام شد.

بن لونگمیر، مدیر ارشد مهندسی ماهواره در اسپیس ایکس، بیان کرده است که هر شرکت مخابراتی که با برنامه “مستقیم به تلفن همراه” استارلینک همکاری کند می‌تواند به طور کامل مناطق فاقد پوشش شبکه تلفن همراه خود را برای سرویس‌های پیامکی و داده‌ای پوشش دهد. در ابتدا فقط قابلیت ارسال پیامک ارائه خواهد شد و انتظار می‌رود پشتیبانی از داده‌ها یا تماس‌های صوتی تا سال آینده ارائه شود.

در همین راستا، در اروپا نیز همکاری بین دویچه تلکام، کوالکام و اسکایلو با هدف ارائه پیامک از طریق ماهواره برای اولین بار در اروپا انجام شده است. اگرچه در حال حاضر این فقط یک نمونه اولیه است، اما گامی مهم به سوی تجاری سازی این نوع سرویس برای مناطق دورافتاده در اروپا محسوب می‌شود. چالش‌های پیش رو شامل تأمین پهنای باند کافی برای سرویس‌های سنگین‌تر مانند تماس‌های صوتی یا تصویری و همچنین تأثیر شرایط جوی بر پوشش ماهواره‌ای است.

پوشش تلفن همراه (و اینترنت) در مناطق دور افتاده که فاقد هر گونه سیگنال هستند، یک چالش بزرگ است. این راه حل نویدبخش به نظر می‌رسد و در حال حرکت به سمت تجاری سازی است. با این حال، محدودیت‌هایی در مورد گسترش این سیستم به تماس‌های صوتی یا تصویری وجود دارد. ارائه این خدمات نیاز به پهنای باند بالاتری دارد که ممکن است با شبکه‌های موجود تداخل ایجاد کند.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *