## گوگل ادعای اشتراکگذاری اطلاعات شخصی در گوشیهای پیکسل را رد کرد
اخیراً، گزارش منتشر شده توسط Cybernews ادعا میکند که گوشیهای پیکسل اطلاعات شخصی کاربران مانند موقعیت مکانی، وضعیت شبکه، شماره تلفن و لیست برنامهها را هر 15 دقیقه با گوگل به اشتراک میگذارند.
Cybernews این ادعاها را بر اساس تحقیقات تیم خود اعلام کرده است. در این گزارش، ادعا شده که گوشیهای پیکسل حجم قابلتوجهی از اطلاعات شخصی را به طور منظم با گوگل به اشتراک میگذارند، گاهی اوقات با سرویسهایی که کاربر به استفاده از آنها رضایت نداده است. همچنین این گزارش به این نکته اشاره میکند که گوشی به طور مستقل به دنبال کد جدیدی برای اجرا است و این نشان از کنترل از راه دور این دستگاه توسط گوگل دارد.
گوگل این ادعاها را رد کرده و اعلام کرده که برخی از اشتراکگذاری دادهها برای ارائه خدمات توسط هر شرکت تلفن همراه ضروری است. همچنین این شرکت به این نکته اشاره کرده که گزارش Cybernews “محتوای مهمی را در نظر نگرفته است” و اطلاعات فنی را به اشتباه تفسیر کرده است.
گزارش Cybernews ادعا میکند که گوشیهای پیکسل اطلاعات شناسایی شده مانند آدرس ایمیل، موقعیت مکانی و شماره تلفن کاربر را با چندین نقطه پایانی گوگل مانند Face Grouping، Device Management و Policy Enforcement به اشتراک میگذارند.
محققان این ادعاها را بعد از انجام تستهای متعدد بر روی Google Pixel 9 Pro XL با استفاده از پروکسی برای رهگیری ترافیک شبکه ورودی و خروجی به دست آوردهاند. با این حال، این ترافیک به طور کامل قابل دسترسی نبود، زیرا روت کردن گوشی، هوش مصنوعی و برخی از ویژگیهای دیگر را غیرفعال میکند.
به زبان ساده، گزارش Cybernews ادعا میکند که محققان میتوانستند دادههایی را که از شبکههای بیسیم بین گوشی Google Pixel 9 Pro XL و گوگل رد و بدل میشوند، مشاهده کنند.
در مورد نقطه پایانی Face Grouping که به ویژگی Google Photos با همین نام مرتبط است، تیم تحقیقاتی هیچ رضایتی برای استفاده از این برنامه به Google Photos نداده بودند.
تیم همچنین ادعا میکند که مدرکی از ارتباط با نقطه پایانی “check-in” هر 40 دقیقه یکبار پیدا کردهاند که اطلاعاتی مانند نسخه سیستم عامل گوشی، وضعیت شبکه، اپراتور سیم کارت و آدرس ایمیل کاربر را به اشتراک میگذارد.
این گزارش به این نکته اشاره میکند که حتی اگر GPS غیرفعال باشد، دادههای موقعیت مکانی با استفاده از شبکههای Wi-Fi مجاور برای تخمین موقعیت کاربر به اشتراک گذاشته میشود.
گوگل در پاسخ به ادعاهای گزارش Cybernews به این نکته اشاره کرده که جمعآوری و انتقال دادهها بخش مهمی از بسیاری از خدمات Google Play است که عملکردهای اصلی را در دستگاههای Android گواهی شده ارائه میدهند.
همچنین گوگل گفته است که تغییر – در این مورد، روت کردن – گوشی میتواند باعث فعال شدن بررسی دادههای غیرمنتظره شود و کاربران باید به طور صریح به مجوزهای موقعیت مکانی، فعالیتهای پسزمینه و استفاده از دادهها رضایت دهند.
بخشهایی از پاسخ گوگل در گزارش Cybernews به شرح زیر است:
“امنیت و حریم خصوصی کاربر در اولویت اول Pixel قرار دارد. میتوانید اشتراکگذاری دادهها، مجوزهای برنامهها و موارد دیگر را در زمان تنظیم دستگاه و در تنظیمات خود مدیریت کنید. این گزارش فاقد محتوا و زمینه مهم است، جزئیات فنی را به اشتباه تفسیر میکند و به طور کامل توضیح نمیدهد که انتقال دادهها برای خدمات مشروع در تمام دستگاههای تلفن همراه صرف نظر از سازنده، مدل یا سیستم عامل مانند بهروزرسانیهای نرمافزاری، ویژگیهای درخواستی و تجربیات شخصی سازی شده ضروری است”.
در نهایت، خواندن گزارشهای دو طرف و بررسی دقیق آنها قبل از نتیجهگیری اهمیت دارد.
اگر نگران مجوزهایی هستید که نرمافزار گوشی و برنامههای مختلف دارند، میتوانید آنها را در تنظیمات گوشی خود بررسی، تأیید یا لغو کنید.
اگر میخواهید حریم خصوصی گوشی خود را به سطح بالاتری ارتقا دهید، میتوانید از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) استفاده کنید که دسترسی شخص ثالث به فعالیت شبکه شما را دشوارتر میکند.