دانشمندان عمر گیتی را ۲۷ میلیارد سال تخمین می‌زند

## آیا تصور ما از عمر و ساختار جهان اشتباه است؟

دانشمندان همواره در تلاشند تا با استفاده از مشاهدات و نظریات، اسرار جهان هستی را کشف کنند. از جمله این اسرار، سن و ساختار جهان است. تا به امروز، تصور غالب این بود که جهان ما از سه جزء اصلی تشکیل شده است: ماده معمولی که ما می شناسیم، انرژی تاریک و ماده تاریک.

اما به تازگی، راجندرا گوپتا، فیزیکدان برجسته دانشگاه اتاوا، با ارائه مدل جدیدی، این تصور را به چالش کشیده است. گوپتا با ترکیب دو نظریه قدیمی، به نتایج شگفت انگیزی دست یافته است.

اولین نظریه، به “ثوابت جفت متغیر” (CCC) معروف است. این نظریه پیشنهاد می‌دهد که ثابت های بنیادی طبیعت، مانند سرعت نور یا بار الکترون، در سراسر جهان ثابت نیستند.

دومین نظریه، نظریه “نور خسته” (TL) است، که حدود یک قرن پیش توسط فریتس زوئیکی مطرح شد. این نظریه می‌گوید که “انتقال به سرخ” نور از کهکشان‌های دور، که به معنی کشیدگی نور به طول موج‌های بلندتر و سرخ‌تر است، نه به دلیل انبساط جهان، بلکه به این دلیل است که نور در طول فواصل بسیار دور انرژی‌اش را از دست می‌دهد.

با ترکیب این دو نظریه، گوپتا به این نتیجه رسیده است که سن جهان ممکن است 13.8 میلیارد سال نباشد و حتی وجود ماده تاریک نیز ممکن است یک فرض اضافی باشد.

بر اساس این مدل جدید، عمر جهان 26.7 میلیارد سال تخمین زده می‌شود و ماده تاریک نیاز به وجود ندارد.

از طرفی، مدل گوپتا انبساط شتاب‌دار جهان را به ضعف نیروهای طبیعت نسبت می‌دهد، نه به وجود انرژی تاریک.

البته این یافته ها هنوز نیاز به بررسی و تایید بیشتر دارند و دانشمندان در حال ارائه آزمایشات و مشاهدات برای تایید یا رد این مدل هستند.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *