جیمز وب «حلقه گمشده» منشاء گیتی و ستارگان اولیه را رصد کرد

تلسکوپ فضایی جیمز وب دریچه ای جدید به سوی گذشته های ناشناخته کیهان گشوده و ناحیه ای شگفت انگیز را کشف کرده است که می تواند درک ما از تولد کیهان و شکل گیری نخستین ستارگان را متحول کند.

این کشف بی سابقه حاکی از وجود ستارگان غیرمعمولی در کهکشان دور دست GS-NDG-9422 است که ویژگی های نوری حیرت انگیزی را از خود بروز می دهند. دانشمندان ناسا معتقدند این پدیده به دلیل گازهایی است که قوی تر از ستارگان این کهکشان می درخشند و تنها حدود یک میلیارد سال پس از انفجار بزرگ به وجود آمده اند.

به گفته الکس کامرون، پژوهشگری که جزئیات این کشف را در نشریه معتبر Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر کرده، این یافته ها «کمک شایانی به درک ما از چگونگی آغاز داستان کیهانی خواهد کرد».

پس از کشف این ستارگان، او و همکارانش با اجرای شبیه سازی های کامپیوتری تلاش کردند تا نحوه تبدیل این گازهای کیهانی به منابعی داغ تر از ستارگان را دریابند. نتایج شبیه سازی ها تصویری بسیار مشابه با مشاهدات تلسکوپ فضایی جیمز وب ارائه داد و براساس آن، این الگو با مشخصات ستارگان موسوم به «جمعیت 3» سازگار است.

ستارگان جمعیت 3، نخستین نسل از ستارگان کیهان هستند که از عناصر نسبتا کمی تشکیل شده بودند. این ستارگان بسیار داغ تر و پرجرم تر از ستارگانی هستند که در کهکشان ما مشاهده می کنیم، که بازتاب محیط متفاوت کیهان اولیه است.

دانشمندان مشاهده کرده اند که ستارگان داغ مجاور زمین حدود 40 تا 50 هزار درجه سانتیگراد دما دارند، اما در نواحی دوردست کیهان مانند کهکشان GS-NDG-9422، این دما به بیش از 78 هزار درجه سانتیگراد می رسد.

در این مورد خاص، ابرهای گازی کهکشان آنقدر فوتون جذب کرده اند که داغ تر و درخشان تر از منبع خود شده اند، درست مانند آسفالت تحت تابش شدید نور خورشید.

با این وجود که کهکشان GS-NDG-9422 فاقد ستارگان جمعیت 3 است، ستارگان مشاهده شده در آن «با ستارگانی که می شناسیم تفاوت دارند».

به گفته پژوهشگران، «ستارگان غیرمعمول در این کهکشان ممکن است راهنمایی برای درک چگونگی تکامل کهکشان ها از نخستین ستارگان به کهکشان هایی باشد که امروزه می شناسیم».

کامرون در این خصوص اظهار داشته: «به لطف تلسکوپ پیشرفته جیمز وب، این تازه آغاز ماجراست و ما دانش بهتری از اعماق فضا و منشا آن به دست خواهیم آورد».

او با تاکید بر اینکه کیهان شناسی در عصر هیجان انگیزی قرار دارد، افزود: «اکنون می توانیم از تلسکوپ جیمز وب برای کاوش و تحقیق در مورد این دوره اولیه شکل گیری کیهان که قبلا غیرقابل دسترس بود استفاده کنیم و این تنها بخشی از ماجراجویی های پیش روی ماست».

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *