قانون یک ساعته جف بزوس برای موفقیت

**عادت‌های صبحگاهی غیرمعمول جف بزوس: یک ساعت بدون صفحه نمایش**

در حالی که بسیاری از مدیران اجرایی نظیر تیم کوک از اپل و ایندرا نویی از پپسی به روتین صبحگاهی سفت و سخت خود افتخار می‌کنند، جف بزوس، بنیانگذار آمازون، متفاوت است. او ساعت نخست پس از بیدار شدنش را به انجام کارهای سبک یا فعالیت‌های آرامش‌بخش اختصاص می‌دهد.

**روال صبحگاهی بدون صفحه نمایش**

بزوس در سخنرانی سال ۲۰۱۸ در «باشگاه اقتصادی واشنگتن»، روتین معمول صبحگاهی خود را اینگونه شرح داد: روزنامه‌خوانی، نوشیدن قهوه و صرف صبحانه با خانواده. گوشی موبایل در این برنامه جایی ندارد.

لورن سانچز، نامزد بزوس، نیز در مصاحبه اخیر خود با مجله «پیپل» تأکید کرد که نامزدش به روال «صبح‌های آرام» متعهد است: «ما به گوشی‌هایمان دست نمی‌زنیم. این یکی از قوانین ماست.»

**چرا بی‌استفاده از صفحه نمایش؟**

احتمالاً این قانون تا حد زیادی به ترجیحات شخصی بزوس بازمی‌گردد. هر یک از ما از نظر سطح انرژی و تأثیرپذیری از محرک‌های محیطی متفاوت عمل می‌کنیم. کارشناسان تأکید دارند که زمانی در بهترین حالت هستیم که روتین‌هایمان با ریتم طبیعی بدنمان هماهنگ باشد، نه در تضاد با آن.

بزوس معتقد است این زمان آرامش‌بخش نه تنها به او کمک می‌کند بیشتر از زندگی لذت ببرد، بلکه بر سطح انرژی و توانایی‌های تصمیم‌گیری او در طول روز نیز تأثیر مثبتی دارد. او در سخنرانی سال ۲۰۱۸ تأکید کرد که صبح‌های آرام‌تر و بدون گوشی منجر به بهبود سطح انرژی و تصمیم‌گیری او در طول روز می‌شود.

تحقیقات جدید در حوزه علوم اعصاب نیز این ادعا را تأیید می‌کند. صبح‌هایی که با فعالیت آنلاین کمتر آغاز می‌شوند، به روزهایی هوشمندتر و سالم‌تر ختم می‌شوند. مطالعات اخیر اکیداً توصیه می‌کنند که اکثر ما باید از قانون یک ساعته بزوس الگوبرداری کنیم.

**تأثیرات بیش از حد صفحه نمایش**

ماریس لوفر، از برنامه پزشکی سبک زندگی استنفورد، می‌گوید: «اگر فقط یک روز صبح زود گوشی خود را در رختخواب چک کنید، اثر منفی بسیار کمی دارد، اما اگر این کار به عادت تبدیل شود، می‌تواند پیامدهای جدی داشته باشد.»

استفاده بیش از حد از گوشی با آسیب به یادگیری، حافظه و سلامت روان مرتبط است. بزرگسالانی که روزانه بیش از پنج ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های مرتبط با مغز مانند زوال عقل یا پارکینسون هستند. مطالعات همچنین نشان می‌دهد که حجم ماده خاکستری مغز افرادی که بیش از دو ساعت از زمان خارج از کار خود را پای صفحه نمایش می‌گذرانند، کمتر است.

استفاده بیش از حد از صفحه نمایش با مشکلاتی مانند بیماری‌های چشمی، خواب ضعیف و کمردرد نیز مرتبط است.

**جایگزین‌های صفحه نمایش**

متخصصان برنامه پزشکی سبک زندگی استنفورد توصیه می‌کنند که یک ساعت اول صبح را بدون گوشی به این فعالیت‌ها بپردازیم:

* ورزش
* تماس با دوستان یا خانواده
* تهیه صبحانه سالم
* مراقبه
* گوش دادن به موسیقی
* تفکر مثبت
* مطالعه
* گذراندن وقت در بیرون از خانه و استفاده از نور خورشید

جف بزوس سال‌هاست که از توصیه‌های علوم اعصاب برای داشتن یک روال صبحگاهی تقویت‌کننده مغز پیروی می‌کند. شاید بد نباشد ما نیز هر روز یک ساعت گوشی را کنار بگذاریم و همین روال را دنبال کنیم.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *