## ایران در قافله هوش مصنوعی، اما با پتانسیل بالایی برای پیشرفت
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران، با اشاره به جایگاه ایران در زمینه تولید علم هوش مصنوعی، هشدار داد: با وجود رتبه قابل قبول ایران در تولید علم هوش مصنوعی، عدم توجه به توسعه کاربردهای عملی این فناوری، کشور را در رتبه های پایین تری از کشورهای پیشرو قرار داده است.
صادق خانی علیاکبری، با تأکید بر این نکته که ایران در زمینه توسعه کاربردی هوش مصنوعی در رتبه 70 تا 90 جهان قرار دارد، از کمبود زیرساختهای فنی و قانونی برای توسعه این فناوری انتقاد کرد. او از مجلس شورای اسلامی خواست تا با تدوین قوانین مرتبط با حوزه داده، زمینه را برای پیشرفت هوش مصنوعی در کشور فراهم کند.
خانی علیاکبری، با اشاره به ضرورت توسعه زیرساختهای فنی نظیر اینترنت پرسرعت و تکمیل پروژه فیبر نوری، بر اهمیت بهرهبرداری از ظرفیتهای هوش مصنوعی در کشور تأکید کرد. به گفته او، آموزش هوش مصنوعی به صاحبان کسبوکار و مدیران دولتی، یکی از مهمترین عوامل در رشد این فناوری در ایران است.
این استاد دانشگاه، هوش مصنوعی را به عنوان ابزاری برای افزایش بهرهوری و کیفیت ارائه خدمات به مشتریان معرفی کرد و هوشمندسازی صنایع را به عنوان کلیدیترین عامل در این زمینه دانست. او معتقد است که هوش مصنوعی میتواند به افزایش ۴۰ درصدی بهرهوری در صنایع مختلف کمک کند.
خانی علیاکبری، در پایان صحبتهای خود، از روند فیلترینگ در کشور انتقاد کرد و این روند را به عنوان یک مانع بزرگ در مسیر رشد اکوسیستم دیجیتال کشور دانست. به گفته او، فیلترینگ علاوه بر افزایش بدافزارها و ویروسها، به رشد هوش مصنوعی و فضای دیجیتال کشور لطمه زده است. وی، کنار گذاشتن نگاه امنیتی و فیلترینگی را به عنوان گامی ضروری برای دستیابی به پیشرفت در این حوزه عنوان کرد.