تولید گیاه مصنوعی برای تصفیه هوا

## هوای پاک، انرژی سبز: گیاه مصنوعی، راهکاری نوین برای تصفیه هوا

ما اغلب زمان زیادی را در خانه، محل کار و تحصیل خود سپری می کنیم و هوایی که تنفس می کنیم به طور مستقیم بر سلامت جسم و روح ما تاثیر می گذارد. تصفیه هوای محیط، به ویژه در فضاهای بسته، امری ضروری است، اما سیستم های تصفیه هوای موجود اغلب گران قیمت و پیچیده هستند و نیازمند تعمیر و نگهداری مداوم برای حفظ کارایی خود هستند.

اکنون، گروهی از دانشمندان با الهام از طبیعت، راهکاری نوین برای تصفیه هوا و تولید انرژی ارائه داده اند. سئوهیون «شان» چوی، استاد دانشگاه بینگهمتون، و مریم رضایی، دانشجوی دکترا، با استفاده از دانش باتری های زیستی که به نیروی باکتری ها متکی هستند، گیاهان مصنوعی را طراحی کرده اند که می توانند دی اکسید کربن را جذب و به اکسیژن و انرژی تبدیل کنند. این کشف نویدبخش، که نتایج آن در مجله «سیستم های پیشرفته پایدار» منتشر شده است، با حمایت «مرکز تحقیقات دریایی» انجام شده است.

چوی، استاد مهندسی کامپیوتر توماس جی واتسون، با اشاره به اهمیت کیفیت هوای داخل خانه به ویژه پس از شیوع کووید-۱۹، توضیح می دهد که بسیاری از لوازم و مصالح ساختمانی، از قبیل فرش، مواد شیمیایی مضر را در هوا منتشر می کنند. این مواد سمی به همراه افزایش سطح دی اکسید کربن ناشی از تنفس و پخت و پز، سلامتی انسان را به خطر می اندازند.

چوی و رضایی با استفاده از پنج سلول خورشیدی بیولوژیکی و باکتری های فتوسنتزی، نمونه اولیه این گیاه مصنوعی را با پنج برگ ساختند و توانایی آن در جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن را آزمایش کردند.

چوی معتقد است تولید برق در حدود ۱۴۰ میکرووات، مزیت جانبی این فناوری است و امیدوار است با ارتقای آن به حداقل خروجی بیش از یک میلی وات، بتوان از آن برای شارژ تلفن همراه یا دیگر موارد کاربردی استفاده کرد. او همچنین در تلاش است تا سیستم ذخیره سازی انرژی مانند باتری های لیتیوم یونی یا ابرخازن ها را به این سیستم اضافه کند.

چوی بر این باور است که با استفاده از گونه های مختلف باکتری ها و بهینه سازی شرایط بقای آن ها، می توان این فناوری را به طور قابل توجهی ارتقا داد و آن را به یک راه حل پایدار و مقرون به صرفه برای تصفیه هوا و تولید انرژی سبز تبدیل کرد.

مجله خبری تکنولوژی هارپی تک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *