این جلسه با سخنانی از سعید رسولاف، نایبرئیس کمیسیون آغاز شد. وی برگزاری نمایشگاه کیتکس را مورد نقد قرار داد و آن را کم رونق ارزیابی کرد. به گفته رسولاف برگزاری رویدادهای متعدد مانع استقبال از نمایشگاههای تخصصی میشود.
رسولاف همچنین از برگزاری کنگره موبایل تولیدکنندگان و واردکنندگان به عنوان یک رویداد موفق یاد کرد. وی با تاکید بر اهمیت موبایل به عنوان یک بستر ورود به دنیای دیجیتال، از نگاه سختافزاری به پلتفرمی در این نمایشگاه خبر داد.
او همچنین به مشکلات مربوط به رگولاتوری و مجوزهای دست و پاگیر اشاره کرد و از اتاق بازرگانی به عنوان نهادی که میتواند در این زمینه ایفای نقش کند نام برد.
مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون نیز از غرفههای خالی و نارضایتی حاضران از نمایشگاه کیتکس انتقاد کرد و گفت که با وجود اصرار دولت برای برگزاری این نمایشگاه، میتوان با اعمال حمایتها و حضور بیشتر به رونق آن کمک کرد.
در ادامه جلسه، وحید کریمی، آیندهپژوه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به موضوع آیندهنگاری فناوری پرداخت. وی با تشریح مفهوم آیندهپژوهی و آیندهنگاری، اهداف و کارکردهای آن را برشمرد.
کریمی با اشاره به وضعیت ایران در شاخص جهانی نوآوری، از نزول رتبه کشور از 53 به 62 در سال 2023 خبر داد. وی همچنین به چالشهای مهم مدیریت نوآوری از جمله تحول دیجیتال، نوآوری پایدار و سناریوهای آینده پرداخت.
محمدرضا طلایی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار ایران، گزارشی از رویداد جیتکس ارائه کرد. وی از حضور 2 هزار استارتاپ و 6 هزار و 800 شرکت در این نمایشگاه خبر داد و گفت که 50 استارتاپ ایرانی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در جیتکس امسال حضور خواهند داشت.
طلایی همچنین به برگزاری روز فناوری ایران در جیتکس اشاره کرد که سال گذشته مورد توجه قرار گرفت.
مصطفی ثابتی نیز از رویداد پرشین تک سامیت که همزمان با جیتکس برای فارسیزبانان برگزار میشود سخن گفت. وی از حضور بیش از 200 فعال حوزه فناوری در این رویداد خبر داد که در آن 4 پنل تخصصی در زمینههای فینتک، بلاکچین، متاورس و هوش مصنوعی برگزار شد.
حاضران در جلسه پیشنهاداتی برای بهبود این رویداد و سایر رویدادهای حوزه فناوری ارائه دادند که از جمله آنها میتوان به دعوت شرکتکنندگان غیرفارسیزبان و برگزاری رویداد در کشورهای دیگر اشاره کرد.