در برنامه تلویزیونی «جهان آرا» که به موضوع حکمرانی در فضای مجازی اختصاص داشت، رضا تقیپور، عضو شورای عالی فضای مجازی، به چالشهای حاکمیت در اینترنت پرداخت. وی با اشاره به عدم اجرای قانون مقابله با فیلترشکنها، از بیپاسخ ماندن سوالات در این خصوص انتقاد کرد و بر ضرورت برخورد قانونی با عاملان توزیع و استفاده از این ابزارها تاکید نمود. تقیپور با اشاره به دسترسی نهادهای امنیتی به هویت کاربران فیلترشکنها، خواستار اقدامات قاطعانهتر در این زمینه شد.
او در ادامه به سیاستهای فیلترینگ اشاره کرد و با تاکید بر اینکه ممنوعیت دسترسی به یک پلتفرم برای همه یکسان است، بر لزوم حضور فعالانه و اجباری نهادهای رسمی در شبکههای اجتماعی خارجی برای تعامل با مخاطبان بینالمللی صراحتاً سخن گفت. وی خود را نمونهای از این رویکرد دانسته و اعلام کرد در هیچ پیامرسان خارجی حضور ندارد اما در پیامرسانهای داخلی فعال است.
تقیپور با اشاره به استانداردهای بینالمللی حاکم بر حفاظت از دادهها، نظارت بر وبسایتها و مقابله با محتوای مضر، از وجود دو مدل متفاوت اینترنت در جهان، یکی الگوی آمریکایی و دیگری الگوی چینی سخن گفت و بر ضرورت ایجاد استانداردهای مستقل برای اتحادیه اروپا و حفظ استقلال اینترنت ملی تاکید کرد.
عضو شورای عالی فضای مجازی، مدل حاکمیت اینترنتی ایران را مشابه کره جنوبی و از نوع “دولت راهبر” توصیف کرد و به موفقیت این مدل به ویژه در حوزه امنیت سایبری اشاره نمود. وی با اشاره به سهم یکسوم اقتصاد کره جنوبی از محصولات سایبری در یک دهه قبل، ارتباط مستقیم امنیت سایبری با توسعه اقتصادی را برجسته کرد.
تقی پور همچنین به مصوبه سال ۱۳۹۶ شورای عالی فضای مجازی در خصوص ساماندهی پیامرسانها و شبکههای اجتماعی اشاره کرد که شرط فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی را داشتن نماینده و دفتر در داخل کشور میدانست. او با انتقاد از عدم اجرای این مصوبه، بر ضرورت پاسخگویی مسئولان در این خصوص تاکید کرد و گفت اجرای این مصوبه میتواند جایگزین روشهای سلبی شود.
وی با اشاره به تبدیل فروش فیلترشکنها به یک تجارت پرسود، از نبود قوانین روشن قضایی برای برخورد با این پدیده ابراز نگرانی کرد. تقیپور بار دیگر بر ضرورت یکسان بودن محدودیتها برای همه تاکید کرد و از حمایت آمریکا و کنگره این کشور از توسعه فیلترشکنهای رایگان به عنوان یک تهدید یاد کرد. او در پایان بر ضرورت توجه رئیس جمهور به گزارشهای شورای عالی فضای مجازی و ایجاد چارچوب قضایی مناسب برای مقابله با محتوای مجرمانه برای جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته تاکید کرد. توجه به این امر از نگاه تقی پور، کلید حل مشکلات اینترنت در ایران است.