پزشکان بالینی دانشگاه مونیخ در یک پژوهش جدید اعلام کردند که مصرف بیش از اندازه الکل، احتمال ابتلا به نامنظمی تپش قلب را بالا میبرد. نتایج مطالعات آنها در نشریه تخصصی «ژورنال اروپایی قلب» منتشر شده است.
محققان میزان الکل موجود در خون 200 فرد جوان زن و مرد که به صورت منظم الکل مصرف میکردند را در یک بازه زمانی 48 ساعته مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و ضربان قلبهای آنان را سنجیدند.
نتایج نشان داد که پس از مرحله مصرف الکل، قلب «بیش از 100 ضربه در دقیقه» میزند.
به صورت معمول، قلب با سرعت منظمی بین 60 تا 100 ضربان در هر دقیقه کار میکند. در صورتی که سرعت ضربان قلب در حالت استراحت کندتر یا تندتر باشد، به آن اختلال ریتم قلب یا آریتمی قلبی گفته میشود.
پزشکان توصیه میکنند اگر در حین یا پس از مصرف الکل متوجه تغییرات غیرطبیعی در ضربان قلب خود شدید، باید به صورت جدی به کاهش یا اجتناب کامل از نوشیدن الکل فکر کنید.
بررسیهای پیشین نیز تأثیرات مخرب الکل بر عملکرد قلب را آشکار کرده بودند. تحقیقی که چند سال پیش از سوی مرکز قلب و عروق دانشگاهی بیمارستان دانشگاه هامبورگ منتشر شد، نشان داد که حتی مصرف مقادیر اندکی الکل نیز میتواند «فیبریلاسیون دهلیزی» یا AF را در افرادی که هیچ مشکل قلبی و عروقی و یا کهولت سن ندارند، به وجود آورد.
فیبریلاسیون دهلیزی به معنای ریتم غیرعادی در حفرههای فوقانی قلب است و میتواند به صورت ضربان سریع و آشفتهای در قفسه سینه احساس شود. این بیماری شایعترین نوع آریتمی قلبی در بزرگسالان جهان است و خطر ابتلا به سکته مغزی، نارسایی قلبی و زوال عقل را افزایش میدهد.