در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، به بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر نظام بانکی پرداخت و دیدگاههای خود را در این خصوص تشریح کرد. وی با اشاره به تکامل ساختارهای حکومتی از مقیاس محلی تا جهانی در پی پیشرفتهای بشری و انقلابهای صنعتی، بر نقش تعیینکننده فناوری در این تحولات تأکید نمود. هاشمی با رد رویکرد منفعلانه در قبال تکنولوژی، بر ضرورت بهرهبرداری فعالانه از ظرفیتهای نوظهور، بهویژه هوش مصنوعی، تأکید کرد.
وی ضمن اشاره به نگرانیهای موجود در خصوص هوش مصنوعی، بر لزوم واقعبینی و پرهیز از بزرگنمایی تأثیر این فناوری صراحتا تأکید کرد. هاشمی با ذکر مثالی از خروج یکی از طراحان ارشد هوش مصنوعی گوگل به دلیل ترس از آیندهی این فناوری، خطرات بالقوه و ضرورت تدبیر و برنامهریزی جهت مهار و استفاده از این قدرت عظیم را گوشزد کرد. وزیر ارتباطات، هوش مصنوعی را از لحاظ قدرت بالقوه با انرژی اتمی قابل مقایسه دانست و بر سادگی دسترسی به آن در مقایسه با انرژی هستهای و اهمیت نظارت بر آن تأکید کرد.
هاشمی با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری هوشمندانه در حوزه هوش مصنوعی، تغییر نگرشها نسبت به این فناوری را قبل و بعد از همهگیری کرونا برجسته ساخت. وی بر استفاده از دادهها برای ارتقای سطح خدمات به مردم و همچنین افزایش مصرف انرژی ناشی از پیشرفتهای تکنولوژیکی اشاره کرد. در پایان، وزیر ارتباطات با استناد به آمار ایسپا مبنی بر استفاده ۸۰.۵ درصدی کاربران تلفن همراه از فیلترشکنها، به خطرات امنیتی ناشی از این رویه برای زیرساختهای کشور اشاره کرد.