## برنامه هفتم توسعه و نقش کلیدی فناوری اطلاعات در اقتصاد ایران
در نشستی که به همت کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران برگزار شد، متخصصین و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به بررسی نقش این بخش در برنامه هفتم توسعه پرداختند.
سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، در ابتدای این نشست، بر اهمیت شناخت موقعیت ICT در اقتصاد ایران و تعیین اهداف قابل دستیابی در برنامه هفتم تاکید کرد.
محمد کشوری، پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، با اشاره به اختصاص چهار ماده از برنامه هفتم توسعه به این حوزه، پانزده هدف مشخص شده در این برنامه را مورد بررسی قرار داد. او همچنین به متورم شدن برنامههای توسعه و تکیه دستگاهها بر این برنامهها برای توسعه حوزههای تحت مدیریت خود اشاره کرد.
فرهاد زواره ای، عضو کمیسیون فاوا اتاق ایران، با ارائه آمارهایی از نفوذ بالای اینترنت و فعالیت گسترده در فضای مجازی، بر لزوم توجه به آموزش نیروی انسانی و توسعه فناوری در برنامه هفتم تاکید کرد. او همچنین به ضرورت بهروزرسانی مدیران و منطبق کردن کسبوکارها با سناریوهای ICT در عصر حاضر اشاره کرد.
مرتضی ترک تبریزی، رئیس هیات مدیره بانک تجارت، نیز با اشاره به نقش حاکمیت در حمایت از حوزه ICT و هوش مصنوعی، به ضعف حمایت از این بخش در ایران و ضرورت تدوین استانداردهای لازم برای فعالیت در این زمینه اشاره کرد.
رضا تقی پور، نماینده مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر حمایتی بودن احکام برنامه هفتم در حوزه توسعه فناوری نوین، به لزوم توسعه زیرساختهای فیبر نوری و ایجاد زمینه برای ورود بخش خصوصی در این حوزه اشاره کرد. او همچنین بر ضرورت حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تقویت جایگاه بخش خصوصی در این زمینه تاکید کرد.
نیلوفر مرادحاصل، معاون پژوهشکده راهبردی فاوا، با اشاره به تهدیدات و فرصتهای موجود در محیط کسبوکار ایران، بر توانمندی بخش خصوصی در زمینه توسعه ICT تاکید کرد. او همچنین به ضرورت حکمرانی فضای مجازی و اصلاح سیستم رگولاتوری برای رشد اقتصاد دیجیتال اشاره کرد.