در نزدیکی منظومه شمسی ما، سیاره ای مشابه زمین به دور ستاره “بارنارد” می گردد که نزدیک ترین ستاره منفرد به ما محسوب می شود و تنها 6 سال نوری از ما فاصله دارد.
اخترشناسان دریافته اند که یک سال در این سیاره فراخورشیدی تنها معادل 3 روز زمینی می باشد.
این سیاره فراخورشیدی که “بارنارد b” نام دارد، سیاره ای کم جرم با دمای سطحی در حدود 125 درجه سانتیگراد است.
جرم این سیاره جدید حدود نصف سیاره زهره بوده و یک سال در آن معادل 3.15 روز زمینی طول می کشد، یعنی به مدت 3.15 روز یک دور کامل به دور ستاره خود می چرخد.
پس از مشاهدات دقیق معلوم شد که “بارنارد b” به دور ستاره بارنارد در فاصله ای 20 برابر نزدیک تر از گردش عطارد به دور خورشید می گردد.
“گونزالس هرناندز”، محقق مؤسسه اخترفیزیک “دی کاناریاس” در اسپانیا و نویسنده اصلی این مطالعه، اظهار داشت: “سیاره بارنارد b یکی از کم جرم ترین سیارات فراخورشیدی شناخته شده است و یکی از معدود سیارات شناخته شده با جرم کمتر از زمین می باشد؛ با این حال، این سیاره بسیار به ستاره میزبان خود نزدیک و از منطقه قابل سکونت دورتر است.”
او توضیح داد: “اگرچه این ستاره حدود 2500 درجه سردتر از خورشید ما است، اما آنقدر داغ است که قادر به حفظ آب به صورت مایع روی سطح این سیاره نیست.”
“الخاندرو سوارز ماسکارنو”، یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه، می گوید: “ما باید اکنون به رصد این ستاره ادامه دهیم تا سیگنال های دیگری را تأیید کنیم؛ اما کشف این سیاره به همراه اکتشافات قبلی مانند پروکسیما b و پروکسیما d نشان می دهد که حیاط خلوت کیهانی ما مملو از سیارات کم جرم است.”
یافته های این پژوهش در مجله “Astrophysics & Astronomy” منتشر شده است.